Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos je populární ryba, ve které se skrývá minimum kostí. Navíc obsahuje mnoho látek, které jsou prospěšné našemu tělu. Losos má jemnou nevýraznou chuť, proto se skvěle kombinuje s výraznými ingrediencemi.

Losos je výtečná ryba, kterou si můžeme vychutnat zasyrova, vyuzenou nebo tepelně upravenou. Její předností je nenáročná příprava a všestranné využití v pokrmech. Pojďte se inspirovat výběrem našich receptů, které jsou velmi populární.

Polévky s lososem

Kousky uzeného lososa dokáží báječně doplnit husté zeleninové polévky. Voňavou polévku navíc ozdobte křupavými krutonky a máte na stole neodolatelný pokrm, který se dokonce hodí i k svátečnímu obědu.

Lososové předkrmy

Losos je velmi žádaná surovina k přípravě luxusního pohoštění. Tuto syrovou rybu využíváme k přípravě sushi, dále také jako tatarák či k obložení kanapek. Uzené plátky lososa chutnají skvostně nakrájené na tenké plátky jako carpaccio.

Hlavní pokrmy s lososem

Tato ryba chutná báječně v mnoha pokrmech, nejoblíbenější úpravy jsou pečení či grilování, často se s lososem setkáte ve spojení se zeleninovým salátem či s krémovými těstovinami. Na lososu si pochutnáte i pouze s grilovanou zeleninou.

Lososové chuťovky

S uzenými kousky lososa zvládnete připravit luxusní pohoštění. Kombinace lososa se špenátem je neodolatelná v listovém závinu nebo také v roládě. Pečené hráškové placičky s lososem jsou báječné s dipem z jogurtu, jako rychlá svačinka.

Pečený losos s vařeným bramborem, možná to zní velmi obyčejně, avšak tento recept představuje plnou a přirozenou chuť ryby, na které si rozhodně pochutnáte. Jaký je vás oblíbený recept či chuťovka? Napište nám do komentáře.

Komentáře

Další tipy a triky