Nejoblíbenější recepty s lososem: Připravte si jednoduché a chutné rybí pokrmy
Losos je populární ryba, ve které se skrývá minimum kostí. Navíc obsahuje mnoho látek, které jsou prospěšné našemu tělu. Losos má jemnou nevýraznou chuť, proto se skvěle kombinuje s výraznými ingrediencemi.
Losos je výtečná ryba, kterou si můžeme vychutnat zasyrova, vyuzenou nebo tepelně upravenou. Její předností je nenáročná příprava a všestranné využití v pokrmech. Pojďte se inspirovat výběrem našich receptů, které jsou velmi populární.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Polévky s lososem
Lososové předkrmy
Losos je velmi žádaná surovina k přípravě luxusního pohoštění. Tuto syrovou rybu využíváme k přípravě sushi, dále také jako tatarák či k obložení kanapek. Uzené plátky lososa chutnají skvostně nakrájené na tenké plátky jako carpaccio.
Hlavní pokrmy s lososem
Tato ryba chutná báječně v mnoha pokrmech, nejoblíbenější úpravy jsou pečení či grilování, často se s lososem setkáte ve spojení se zeleninovým salátem či s krémovými těstovinami. Na lososu si pochutnáte i pouze s grilovanou zeleninou.
Lososové chuťovky
S uzenými kousky lososa zvládnete připravit luxusní pohoštění. Kombinace lososa se špenátem je neodolatelná v listovém závinu nebo také v roládě. Pečené hráškové placičky s lososem jsou báječné s dipem z jogurtu, jako rychlá svačinka.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě lososa: Nesušte ho na pánvi a kůži odstraňte až na talíři
Jana Adamcová poradila, jaká dieta je nejlepší: Jezte cokoliv, ale malé porce, dovolit si můžete i prasárničky, říká
Chyby při zpracování lososa a jak jim předejít: Kůži ponechte a opatrně s kořením
Komentáře