Vánočková inspirace: Objevte recepty na tradiční s rozinkami či tvarohovou bez kynutí
Vánočka je typické sváteční pečivo z kynutého těsta, které je v naší zemi symbolem českých Vánoc. Upečená dozlatova a jemně pocukrovaná ozdobí krásně každý sváteční stůl. Péct ji můžete z různých těst.
Sváteční vánočka by neměla na Štědrý den chybět na žádném stole. V tradičním receptu přidáváme do těsta voňavé rozinky a na povrch plátky mandlí. Chutná skvěle namazaná máslem a marmeládou, nebo jen samotná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tradiční recepty na vánočku
Vánočka se nejčastěji připravuje z kynutého těsta a splétá z devíti pramenů. Těsto by mělo obsahovat rozinky namočené v rumu, které vánočku dokonale provoní. Zapomenout bychom neměli na posypání povrchu plátky mandlí.
Netradiční recepty na vánočku
Ne vždy se musíme držet pouze tradičních receptů, inspirujte se recepty na vánočku s lahodnou náplní z ořechů a máku, která ji skvěle provoní. Místo rozinek v rumu můžete použít sladké sušené či kandované ovoce a lískové oříšky.
Originální recepty z vánočkového těsta
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře