Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené dezerty jsou navzdory jednoduchosti často velmi oblíbené a žádané, ať už od těch, kdo je připravují, i od těch, kdo si na nich pochutnávají. Sušenky nebo piškoty se postarají o hutnější složku, ovoce dobrotu krásně odlehčí a osvěží, vláčnost a jemnost dodá smetana nebo tvaroh.

Není potřeba nic složitého vymýšlet, stačí sáhnout po osvědčených receptech a přesně takové jsme pro vás vybrali. Všechny vybrané recepty obsahují jahody, proto jsou ideální k přípravě na začátku léta. Stačí natrhat nebo koupit misku jahod a piškoty nebo sušenky je nejlepší mít koupené do zásoby, k tomu přidat ještě mléčnou složku a můžeme se pustit do díla.

Skvělé dezerty na letní dny

Nepečené dezerty se velmi dobře připravují během letních dnů. Můžete si je nachystat na chatě či chalupě. Nepotřebujete k tomu troubu na pečení, ale na některé se hodí vařič (např. když potřebuje uvařit pudinkový krém) a hlavně se bude hodit lednička. Nepečené moučníky potřebují nějaký čas k uležení a prostoupení chutí.  

Nepečené dobroty v mnoha variantách

Jako nádoby na dezert použijeme buď klasické formy (nejen na dorty), různé pekáčky nebo nádoby z varného skla. Dokonce postačí misky, poháry či skleničky. Stačí totiž připravit pouze tolik dávek, kolik máme strávníků. Ráno nasbíráte jahody, připravíte dezert do skleničky a další den můžete nachystat čerstvý. Času na to potřebujete pouze minimálně. Ovoce lze střídat podle možností, vyzkoušejte přidat i borůvky, maliny a banány

Jahodová Bebe dobrota

Dezerty z Bebe sušenek jsou velmi populární, Bebe střechu s banánovou náplní zná skoro každý, ale vyzkoušeli jste už Bebe s jahodami? Sušenky z našeho receptu jsou promazané pudinkovým krémem a plné svěžích jahod, hotová dobrota přímo láká k zakousnutí.

  1. Budete potřebovat 3 balíčky kakaových Bebe sušenek, misku jahod, čokoládu a nastrouhané ořechy. Na pudinkovou vrstvu si připravte 650 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru krupice a 2 vanilkové lipánky (260 g), na smetanovou vrstvu 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky.
  2. Do pekáčku naskládejte vrstvu Bebe sušenek.
  3. Na sušenky rozetřete pudinkovou vrstvu doplněnou lipánky.
  4. Posypte nakrájenými jahodami.
  5. Další vrstvu tvoří opět sušenky, znovu krém a jahody, poslední vrstva jsou sušenky.
  6. Vše přikryjte smetanou (našlehanou se ztužovačem) a posypte strouhanou čokoládou a oříšky.
  7. Nechte v lednici alespoň dvě hodiny vychladit, poté podávejte.

Než se do přípravy této dobroty pustíte, doporučujeme zhlédnout následující video. Práce vám pak půjde ještě lépe od ruky.

Jaké nepečené dezerty máte nejraději vy? Budeme rádi za vaše tipy do komentářů pod článkem. A ještě rada na závěrdo některých dezertů budete potřebovat želatinu a náš další článek vám poradí, jak s ní pracovat.

 

Další tipy a triky