Jahody patří k létu a nepečené dezerty k jahodám. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty
Nepečené dezerty jsou navzdory jednoduchosti často velmi oblíbené a žádané, ať už od těch, kdo je připravují, i od těch, kdo si na nich pochutnávají. Sušenky nebo piškoty se postarají o hutnější složku, ovoce dobrotu krásně odlehčí a osvěží, vláčnost a jemnost dodá smetana nebo tvaroh.
Skvělé dezerty na letní dny
Nepečené dobroty v mnoha variantách
Jako nádoby na dezert použijeme buď klasické formy (nejen na dorty), různé pekáčky nebo nádoby z varného skla. Dokonce postačí misky, poháry či skleničky. Stačí totiž připravit pouze tolik dávek, kolik máme strávníků. Ráno nasbíráte jahody, připravíte dezert do skleničky a další den můžete nachystat čerstvý. Času na to potřebujete pouze minimálně. Ovoce lze střídat podle možností, vyzkoušejte přidat i borůvky, maliny a banány.
Jahodová Bebe dobrota
Dezerty z Bebe sušenek jsou velmi populární, Bebe střechu s banánovou náplní zná skoro každý, ale vyzkoušeli jste už Bebe s jahodami? Sušenky z našeho receptu jsou promazané pudinkovým krémem a plné svěžích jahod, hotová dobrota přímo láká k zakousnutí.
- Budete potřebovat 3 balíčky kakaových Bebe sušenek, misku jahod, čokoládu a nastrouhané ořechy. Na pudinkovou vrstvu si připravte 650 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru krupice a 2 vanilkové lipánky (260 g), na smetanovou vrstvu 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky.
- Do pekáčku naskládejte vrstvu Bebe sušenek.
- Na sušenky rozetřete pudinkovou vrstvu doplněnou lipánky.
- Posypte nakrájenými jahodami.
- Další vrstvu tvoří opět sušenky, znovu krém a jahody, poslední vrstva jsou sušenky.
- Vše přikryjte smetanou (našlehanou se ztužovačem) a posypte strouhanou čokoládou a oříšky.
- Nechte v lednici alespoň dvě hodiny vychladit, poté podávejte.
Než se do přípravy této dobroty pustíte, doporučujeme zhlédnout následující video. Práce vám pak půjde ještě lépe od ruky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit Míša pohár. Dezert do skleničky s chutí slavných řezů zvládnete během několika minut
Jak nastrouhat krásně čokoládu? Jednoduché čokoládové zdobení dá našim zákuskům a dezertům nový rozměr
Jak připravit želatinu? Je skvělá do krémů nebo k polévání sladkých či slaných dortů a zákusků
Komentáře