Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Brambory jsou oblíbenou přílohou, pozor ale na způsoby zpracování
Brambory jsou oblíbenou přílohou, kterou můžeme zpracovat na mnoho způsobů. Mají mnoho pozitivních vlivů na náš organismus, jsou běžně dostupné a poměrně levné.
U brambor si více než u ostatních potravin můžeme uvědomit, že nezáleží jen na potravině, ale i na způsobu jejího zpracování. Sto gramů uvařených brambor má 85 kalorií, což je velmi příjemná hodnota. Ale extrémním příkladem, kdy 100 gramů potraviny se dostává přes hodnoty 500 kalorií, jsou bramborové chipsy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zpracovat brambory, aby nebyly kalorickou bombou
Nejméně kalorické je brambory konzumovat vařené a pokud je upečeme v troubě, bez tuku, pak bude hodnota prakticky stejná. Pečené s tukem, nebo třeba šťouchané brambory s osmaženou cibulkou, jsou logicky kaloricky vydatnější, ale pořád to není něco, co bychom si neměli dopřát.
Bramborové placky
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Znamená to, že pokud chceme hubnout, nemůžeme chipsy?
Zpracování brambor na krokety, hranolky, bramboráky už se stává opravdu kaloricky nabitým jídlem. Pokud chceme hubnout, je na zváženou, zda takto zpracované brambory máme konzumovat, či zda jejich konzumaci přinejmenším neomezit na velmi výjimečné příležitosti. Cestou kompromisu je připravovat tato jídla s minimálním množstvím tuku a tím snížit množství kalorií. Jak na takovéto zdravé chipsy, nám poradí následující článek.
Jak snížit kalorickou hodnotu bramborového jídla?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy si získalo hodně příznivců. Vyberme si ty nejlepší potraviny podporující naši vitalitu
Jak se vyhnout rozvařeným či nedovařeným bramborám?
Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Listová zelenina patří do pestré řady druhů zeleniny s jemnou nebo výraznější chutí
Komentáře