Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: V konzumaci jahod se nemusíme omezovat, jen pozor na to, s čím je jíme
Zdroj: pixabay

Jahody jsou velmi chutným a oblíbeným druhem ovoce. Navíc se mohou pochlubit pouhými 34 kaloriemi na 100 gramů a vysokým obsahem vitamínu C. Dopřávejme si je nejen v jejich sezoně. Snadno se mrazí a jsou skvělé s jogurtem a na zdobení kaší.

Jak si užívat jahody celoročně

Jahody jsou samozřejmě nejchutnější čerstvé a syrové. Ale pokud jich máme v sezoně nadbytek, třeba z vlastní zahrady, pak si toto výborné ovoce můžeme uchovat zamražením, sušením, případně zavařováním pro pozdější využití. 

Jahodová snídaně

Syrové jahody konzumujeme především jen tak, nejlépe co nejdříve po sklizni. Ale ať už jsou jahody čerstvé, zamražené nebo dokonce usušené, úžasně nám doplní snídaňovou kaši, nebo je stačí přidat k bílému jogurtu a vyrobíme si "vlastní" ovocný jogurt. Přisladit můžeme např. medem.

Jahodové dobroty

Jahody mohou být také součástí různých ovocných salátů nebo špízů. Připravit z nich lze jahodový koktejl. Pokud nás netrápí alergické projevy, můžeme si jahody dopřávat v podstatě v libovolném množstvím, ale dávejme si pozor na to, s čím je jíme. Hromada šlehačky nebude to nejlepší pro náš cíl zhubnout. 

Jak připravit kaši k jahodám

Pokud nevíme, jak připravit jednoduchou kaši z ovesných vloček, pak nám poradí následující video. Kaši můžeme ochutit nejen jablky a jahodami, ale i dalším oblíbeným ovocem jako jsou borůvky, maliny či třeba banán.

 

Další tipy a triky