Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutellu zná každý milovník sladkého. Věděli jste však, že ji lze připravit nejen z lískových oříšků a kakaa, ale také z nejrůznějšího ovoce? Díky tomu využijete přebytky z vaší zahrady a ještě potěšíte všechny mlsné jazýčky.

Lískooříškovou pomazánku s kakaem, známou jako nutella, si rádi namažeme na pečivo, palačinky nebo ji mlsáme jen tak na lžíci. Její domácí příprava není nic složitého, využít můžete i sezónní suroviny a navíc budete mít jistotu v jejím složení.

Ořechová nutella s kakaem i čokoládou

Ořechy jsou nedílnou součástí nutelly. Experimentovat však můžete s jejich druhy, ale také s použitím dalších surovin. Kakao může doplnit či zcela nahradit čokoláda, k finálnímu ochucení lze také přidat med či sirup. Popusťte uzdu fantazii i chutím.

Lahodně ovocná nutella

Tuto oblíbenou sladkou pomazánku lze připravit také z ovoce. Švestková, jablečná nebo ta z avokáda, na všech si rozhodně pochutnáte. Kombinace chutí oblíbeného ovoce spolu s kakaem nabudí vaše chuťové buňky a jedna sklenice nebude stačit.

Nutella ze zajímavých surovin

Díky její oblíbenosti si můžeme na této pomazánce pochutnávat opravdu v nejrůznějších podobách, například na nutelle cizrnové či dokonce připravené z batátů. Pokud toužíte po jednoduchosti, stačí ořechy a čokoláda s trochou oleje.

A co vy, jste příznivcem tohoto sladkého fenoménu nebo si pečivo raději potřete marmeládou či povidly? Dejte nám vědět do komentářů a připravte si s námi hrníčkové nadýchané palačinky, které můžete připravit s čímkoliv se vám zamane:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky