Jak upéct kakaové, skořicové a ořechové sušenky. Populární retro sušenky podle oblíbených receptů
Sušenky mají rády děti a pochutnají si na nich i dospělí. Dají se použít jako svačina nebo jednoduché a rychlé pohoštění pro návštěvu. Pěkně vypadají, jsou trvanlivé a díky tomu je můžeme mít stále po ruce.
Chutné a trvanlivé mlsání
Mezi nejoblíbenější stálice mezi sušenkami patří ty s kakaovou, skořicovou nebo ořechovou příchutí. Kdo by neznal populární esíčka, koka nebo derby - stále totiž patří mezi žádané retro sušenky, které si můžeme jednoduše koupit. Jenže sáček je brzy prázdný a chuť by ještě byla.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Skořicové sušenky
Podle našeho receptáře si oblíbené pochoutky snadno upečeme i sami doma. Můžeme se nechat inspirovat recepty, podle kterých se do sušenek přidává skořice. Pod každým receptem jsou zajímavé diskuze se zkušenostmi těch, kdo recept vyzkoušeli. Jejich rady a postřehy nám pečení ještě více usnadní.
Kakaové sušenky
Další oblíbenou přísadou je kakao, které je součástí sušenek typu "koka". Z těsta, v němž nesmí chybět kokos , vytvarujeme malé kuličky, které vidličkou stlačíme do placičky. Kakao patří i do domácích fitness celozrnných sušenek - použijeme je jako snídani nebo svačinu s jogurtem a ovocem.
Ořechové sušenky
Ořechová chuť se nikdy neomrzí. Můžeme využít vlašské nebo lískové ořechy, strouhaný kokos a mandle. Vhodná jsou i semena - mák, sezam, len a další. Použitím ořechů a semen do sušenkového těsta snižujeme potřebné množství tuku (másla nebo jiného), které musíme přidat.
Všechny uvedené sušenky jsou lákavou inspirací, jak si tuto dobrotu snadno a rychle upéct doma. Práci si usnadníme použitím vykrajovátek, které navíc dají sušenkám atraktivní tvary. Motivy a vzory zvířátek potěší hlavně děti.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat vlašské ořechy. Jsou skvělým zdrojem vitamínů a podporují funkci mozku
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře