Jak zdobit pomocí ředkviček. Z jednoduchých tvarů, zvířátek a květů budou mít radost i děti
Ať už připravujeme obložený chléb, talíř nebo mísu, potřebujeme k doplnění barev něco výrazného. Můžeme použít rajčata, kapii nebo ředkvičky. Z červenobílých ředkviček navíc velmi snadno vykrájíme drobné dekorace a ozdoby.
Ředkvičky v jarním jídelníčku
Oblíbená jarní zelenina je nejlepší čerstvá. Plátky ředkviček pěkně ozdobí namazaný chléb a nahrubo nastrouhané ředkvičky jsou skvělé do pomazánek a salátů. Přebytek ředkviček zpracujeme do vařených pokrmů nebo sterilujeme. Bulvičky před použitím vždy dobře očistíme a zbavíme kořínků.
Mohlo by vás zajímat
Jak zdobit ředkvičkami
Na práci nám stačí menší ostrý nůž, ale může se nám hodit i kuchyňská škrabka. K vykrajování pěkných tvarů nepotřebujeme zvládat žádnou složitou techniku. Z ředkviček snadno vytvoříme myšky, berušky a jednoduché houby (muchomůrky). Očka zvířátek vyznačíme kořením (hřebíček).
Zdobení ve studené kuchyni
Při vykrajování květů využíváme působivé střídání červené a bílé barvy. Některé části pouze nakrojíme, ale nedořízneme, čímž získají vzhled pootevřených plátků a poupátek. Nejrůznější abstraktní květy vytvoříme podle návodů z našeho receptáře. Květy a další tvary využijeme jako součást svátečního pohoštění.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře