Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurka hadovka je jednoletá teplomilná rostlina, která se u nás hojně pěstuje ve sklenících a na záhonech. Výsledkem je dlouhý plod s tmavě zelenou slupkou a světle zeleným tělem plným bílých semínek.

Okurková limonáda je v létě vítaným osvěžením. Okurky jsou snadno dostupné v obchodě, na trhu nebo na zahrádce a mnohdy je dostaneme darem. Nemusíme z nich pokaždé připravovat jen salát se zálivkou - limonáda je skvělý letní nápoj.

Jak připravit okurkovou limonádu

Máme dvě možnosti - obě jsou velice chutné:

  1. Okurková voda - oloupanou okurku nakrájíme na tenké plátky, vložíme je do džbánu a zalijeme čistou či jemně perlivou vodou, kterou ochutíme citrónovou šťávou, popřípadě lístky máty. Podáváme s ledem.
  2. Okurková limonáda se připravuje z oloupané, jemně nastrouhané okurky, kterou protlačíme sítem nebo ji promačkáme přes plátýnko. Podáváme s citrónovou šťávou, mátou a ledem.
Okurky, pokrájené na plátky nebo na kostičky, můžeme přidat i do směsi jiné zeleniny (cuketa, červená řepa) nebo k ovoci (maliny, jahody meloun, broskve). Spolu s vodou, minerálkou, citrusy a ledem vytvoříme výborný osvěžující nápoj.
 
Pokud nevíte, jak okurkovou limonádu připravit, podívejte se na naše video a inspirujte se:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky