Okurková limonáda: Výborný letní nápoj osvěží a dodá tělu vitamíny
Okurka hadovka je jednoletá teplomilná rostlina, která se u nás hojně pěstuje ve sklenících a na záhonech. Výsledkem je dlouhý plod s tmavě zelenou slupkou a světle zeleným tělem plným bílých semínek.
Okurková limonáda je v létě vítaným osvěžením. Okurky jsou snadno dostupné v obchodě, na trhu nebo na zahrádce a mnohdy je dostaneme darem. Nemusíme z nich pokaždé připravovat jen salát se zálivkou - limonáda je skvělý letní nápoj.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit okurkovou limonádu
Máme dvě možnosti - obě jsou velice chutné:
- Okurková voda - oloupanou okurku nakrájíme na tenké plátky, vložíme je do džbánu a zalijeme čistou či jemně perlivou vodou, kterou ochutíme citrónovou šťávou, popřípadě lístky máty. Podáváme s ledem.
- Okurková limonáda se připravuje z oloupané, jemně nastrouhané okurky, kterou protlačíme sítem nebo ji promačkáme přes plátýnko. Podáváme s citrónovou šťávou, mátou a ledem.
Okurky, pokrájené na plátky nebo na kostičky, můžeme přidat i do směsi jiné zeleniny (cuketa, červená řepa) nebo k ovoci (maliny, jahody meloun, broskve). Spolu s vodou, minerálkou, citrusy a ledem vytvoříme výborný osvěžující nápoj.
Pokud nevíte, jak okurkovou limonádu připravit, podívejte se na naše video a inspirujte se:
Komentáře