Představujeme okurkový relish. Poradíme, jak zavařit okurky podle oblíbených světových receptů
Chcete zpestřit letní grilování, podzimní obědy, vánoční salát či velikonoční občerstvení? Sladkokyselá chuť okurkového relishe vylepší každé maso, salát, pomazánku i grilovanou zeleninu.
Jedná se o americkou verzi zpracování našich dobře známých okurek, které nám obohacují pokrmy v jídelníčku po celý rok. Podíváme se společně, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept na základní okurkový relish
Postup, jak okurkový relish připravíme, popíšeme v několika krocích:
- Okurky pečlivě omyjeme a zkotrolujeme, zda nejsou poškozené nebo nahnilé.
- 1,5 kg okurek podélně rozkrojíme, vydlabeme lžičkou semínka a rozmixujeme na menší kousky.
- Přidáme 1 velkou mixovanou cibuli, ¼ hrnku soli a necháme společně 2–3 hodiny odpočívat v cedníku, čímž odstraníme přebytečnou tekutinu.
- Nachystáme si zatím v hrnci směs dvou hrnků cukru, tří hrnků octu a čtyřech stroužků česneku. Přidáme dvě lžičky hořčičného semínka a kurkumu.
- Směs přivedeme k varu, přidáme okurky s cibulí a vaříme 10 minut. Naplníme čisté sklenice a zavaříme.
Fantazii se meze nekladou
Okurkový relish se hodí do hot dogu či propečeného burgeru, jako obloha, do salátů nebo pomazánek. A verzí existuje opravdu mnoho, kromě cibule se může přidat i paprika či zelí, místo cukru můžeme dát med, pikantní podání je s chilli papričkami a česká verze se neobejde bez kopru. Do které varianty se pustíte vy?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Jak připravit nejlepší domácí hamburgery - oblíbené jídlo grilovací sezony. Poradíme s jejich náplní i skládáním
Jak připravit nejlepší kvašáky. Ochutnejte výborné křupavé okurky jedinečné chuti podle rodinných receptů
Komentáře