Už vás nebaví klasický okurkový salát s octovou zálivkou? Máme pro vás zajímavé variace
Okurkový salát v horku báječně osvěží, dodá tělu tekutinu a minerály, přitom není kalorický. Okurky strouháme na nudličky nebo plátky, do míchaných salátů je raději krájíme na větší kousky. Nálev na okurky nemusí být pořád týž - obměny jsou žádoucí, aby byla změna.
Někdy stačí místo klasického kvasného octa použít vinný, který je jemnější a nečpí tolik. Také se doporučuje použití citronové nebo limetkové šťávy. Několik dalších možností nabídne náš přehled.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat okurkový salát bez octa
Vyberte si z nabízených možností.
- Kromě vinného octa můžeme doporučit z asijské kuchyně známý umeocet, který je kyselý a slaný. Salát pak nebude potřeba solit. Podobně chuť salátu změní sójová omáčka nebo tahini.
- Jogurtová zálivka je známá z řeckého salátu tzatziki, kde se spolu s česnekem a koprem podílí na světoznámé chuti. Hustý řecký jogurt můžete nahradit zakysanou smetanou. Také kopr můžete nahradit jinými bylinkami, třeba bazalkou, oreganem, tymiánem, pažitkou.
- Jiné mléčné zálivky: Do salátu můžete použít podmáslí, kefír nebo acidofilní mléko.
- Sýrové zálivky: Cottage sýr nebo strouhaný sýr s modrou plísní salát ozvláštní a přidá jiný chuťový rozměr.
Pro zájemce nabízíme videorecept na pikantní okurkový salát, který také chutná nevšedně.
Komentáře