Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bohatá sklizeň okurek nás těší, ale co když okurek na bedničkách stále přibývá a my už nemáme nápady na jejich využití? Plody se dají snadno zavařovat a plné sklenice dobře ochucených okurek jsou chloubou každé hospodyňky, ale čerstvě sklizené okurky se dají zpracovat i jinými způsoby.

Okurky jíme nejčastěji syrové - můžeme je jednoduše krájet na kolečka a zdobit jimi jídla studené i teplé kuchyně. Vylepšovat bagety, chlebíčky i obložené talíře čerstvou zeleninou je snadné, jídlo je pak lákavé pro oči i chuť. Možností využití okurek je celá řada, některé jsme pro vás vybrali do následujícího přehledu.

Okurky na talíři

Když je okurek dostatek, je to ta pravá chvíle pro tradiční jídla i nejrůznější kuchařské experimenty.

Pokud máte okurek stále nadbytek, vyzkoušejte podle následujícího videa zavařit pikantní okurkové řezy, o správnou chuť se postará vhodně zvolené koření (pepř, kari, chilli).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky