Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodná omáčka z cukety a paprik je ideálním doplňkem k těstovinám, masu nebo rýži. Kombinace čerstvých ingrediencí zaručuje plnou a bohatou chuť, která potěší nejen milovníky zeleniny. Připravte si zdravý pokrm plný vitamínů.

Omáčka z cukety a paprik je skvělým způsobem, jak využít čerstvé sezónní suroviny a vytvořit chutný pokrm, který osloví celou rodinu. Cuketa přináší jemnost a krémovou texturu, zatímco paprika dodává omáčce sladkost a lehký pikantní nádech.

Jak připravit omáčku z cukety a paprik

Omáčka je nejen snadná na přípravu, ale také všestranná, takže ji můžete podávat k těstovinám, jako dip k pečenému masu nebo jako základ pro další pokrmy. 

  1. Očištěnou, omytou a na kostičky pokrájenou zeleninu dáme do hrnce.
  2. Přidáme sůl, olej, worcester, sójovou omáčku, kečup a na mírném plameni vaříme 30 minut. Občas promícháme.
  3. Pokud omáčku budeme zavařovat, naplníme ji do sterilizovaných sklenic, otřeme hrdla, zavíčkujeme a zavařujeme při 85 °C po dobu 15 minut.
  4. Nebo necháme omáčku vychladnout, uložíme do lednice a během krátké doby spotřebujeme.

Ať už omáčku použijete k těstovinám, jako přílohu k masu nebo jako základ do dalších jídel, jistě vás nezklame. Navíc je to skvělý způsob, jak do jídelníčku zahrnout více zeleniny. Vyzkoušejte tento recept a objevte novou oblíbenou chuťovou kombinaci.

 

Komentáře

Nadja: Dobrý den, Nadjo, ano, máte pravdu. Článek je inspirovaný právě tímto receptem, který je v současné době velmi aktuální. Proto jsme se rozhodli recept zviditelnit ještě samostatným článkem.

Recept i foto jsou totožné s "Omáčka z cukety a papriky" od Kedlubny z 6. 8. 2008 18:35,
.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky