Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máte rádi netradiční přílohu v podobě gnocchi? Pak vás určitě osloví různé omáčky, ke kterým se tyto bramborové noky skvěle hodí. Samotná příprava noků je sice velmi snadná, ale zároveň se dají pořídit také v podobě polotovaru a pak je příprava jídla ještě rychlejší.

Gnocchi jsou čím dál oblíbenější přílohou, především pro svou rychlost přípravy. Pokud nemáte času nazbyt, stačí sáhnout po koupeném balení těchto noků a během pár minut je příloha připravena. Servírované s omáčkami jsou opravdu delikátní.

Jaká omáčka je vhodná k italským gnocchi

Rozmazlujte se spojením omáček, především těch smetanových, spolu s gnocchi:

  1. Smetanové omáčky jsou rozhodně těmi nejoblíbenějšími. Stačí do nich použít různé bylinky nebo přidat oblíbenou surovinu a hned je na světě trochu jiná omáčka.
  2. Se smetanou se dokonale snoubí houby. Vyzkoušejte třeba dýňové gnocchi s houbovou omáčkou.
  3. Máte rádi špenát? Připravte si gnocchi se špenátovou omáčkou, pochutnáte si.
  4. Sýrové omáčky jsou velmi praktické, lze do nich totiž zpracovat více druhů sýrů zároveň. V rámci úklidu lednice tak dáte vzniknout skvělému pokrmu.
  5. Pokud zrovna nefandíte smetaně, potěší vás rajčatové omáčky, které lze kombinovat s bylinkami či různými sýry.
  6. V letním období pak najdou využití přebytky cuket v podobě univerzální omáčky, která se hodí nejen k těmto nočkům.

Tato typicky italská příloha se dá připravit mnoha způsoby, zkusit můžete např. batátové gnocchi. Pokud jste nerozhodní, doporučujeme gnocchi s máslovo-parmezánovou omáčkou a kuřecím masem podle videoreceptu níže.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky