Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náplně do moučníků jsou oblíbené pro jejich chuť i konzistenci. Ať už připravíte tvarohovou, makovou, povidlovou nebo ořechovou, vždy dbejte na to, aby měly kromě chuti i správnou konzistenci. Nesmí téct ani být suché, musí být vláčné.

Ořechy na náplně se používají většinou vlašské, protože mají výraznou chuť. Můžete je ale většinou zaměnit za jakékoliv jiné jádroviny (lískové ořechy, mandle nebo dokonce kokos). Ořechy vždy jemně nastrouhejte nebo umelte.

Jak udělat ořechovou náplň

Na jednu dávku klasické náplně potřebujete 150 g ořechových jader, 80 g cukru, 1/8 l mléka, strouhanou citrónovou kůru, vanilku, trošku rumu, případně 1–2 lžíce strouhanky z piškotů. Tato náplň se vaří podobně jako ta maková.

  • K mletým ořechům přidejte cukr, mléko a několik minut povařte.
  • Zchladlý základ náplně ochuťte citronovou kůrou, vanilkou, rumem a podle potřeby zahustěte drcenými piškoty.
Jsou ale i jednodušší náplně, třeba jen smíchané mleté ořechy, bílek a cukr. Příliš hustou náplň zřeďte rumem, řídkou zahustěte dalšími ořechy. Nebo vyzkoušejte tu z našeho videoreceptu, která se vám zcela jistě povede hned napoprvé:
 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky