Ořechovou náplň do moučníků s námi zvládnete připravit velmi rychle a snadno
Náplně do moučníků jsou oblíbené pro jejich chuť i konzistenci. Ať už připravíte tvarohovou, makovou, povidlovou nebo ořechovou, vždy dbejte na to, aby měly kromě chuti i správnou konzistenci. Nesmí téct ani být suché, musí být vláčné.
Ořechy na náplně se používají většinou vlašské, protože mají výraznou chuť. Můžete je ale většinou zaměnit za jakékoliv jiné jádroviny (lískové ořechy, mandle nebo dokonce kokos). Ořechy vždy jemně nastrouhejte nebo umelte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat ořechovou náplň
Na jednu dávku klasické náplně potřebujete 150 g ořechových jader, 80 g cukru, 1/8 l mléka, strouhanou citrónovou kůru, vanilku, trošku rumu, případně 1–2 lžíce strouhanky z piškotů. Tato náplň se vaří podobně jako ta maková.
- K mletým ořechům přidejte cukr, mléko a několik minut povařte.
- Zchladlý základ náplně ochuťte citronovou kůrou, vanilkou, rumem a podle potřeby zahustěte drcenými piškoty.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Citronovou kůru snadno nastrouháme a uchováme do zásoby. Názorné video poradí, jak na to
Do nepečeného cukroví často potřebujeme rozmělněné piškoty. Jak je připravit do těsta? Máte několik možností, vyberte si
Jak na kynuté svatomartinské rohlíčky: Nadýchané máslové pečivo chutná skvěle s makovou či ořechovou náplní
Komentáře