Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné kůže, každoroční letní hit: Víte, jak je správně připravit a použít?
Zdroj: Toprecepty

Ovocná kůže je zdravá, trvanlivá a na přípravu jednoduchá pochoutka. Tyto pláty z ovoce sušíme při teplotě šetrné k uchování vitamínů. Hotové kůže pak využijeme jako mlsotu pro děti či jako součást domácího müsli nebo ovocných salátů.

Připravit ovoce na sušení je jednoduché, stačí ho omýt nebo dobře očistit. Použít lze jakoukoliv ovocnou dužninu. Druhy ovoce mezi sebou můžete kombinovat a přidat třeba banán, který přidá na sladkosti směsi. Nabízíme jednoduchý návod pro přípravu v sušičce potravin.

Jak udělat ovocnou kůži

S naším návodem to zvládne každý:

  • Ovoce zbavte slupky, pecek a jaderníků, pokud je to potřeba.
  • Čistou dužninu rozmixujte na pyré. K jablkům nebo hruškám můžete přidat malinko vody, aby se lépe mixovaly.
  • Výkonný mixér zvládne i drobná jadérka (ostružiny, rybíz), případně můžete hmotu propasírovat.
  • Pyré by mělo být tak husté, jak jen to váš mixér zvládne. Příliš řídké pyré se bude zbytečně dlouho sušit.
  • Pečicí papír nebo fólii na sušení můžete potřít olejem, aby se později kůže dobře odloupla. Vyložte jimi plata sušičky.
  • Rozdělte a rozetřete připravené pyré na jednotlivá plata. Vrstva by neměla být vyšší než 34 mm.
  • Sušte při 45 °C asi 810 hodin. Kůže je správně usušená, jakmile při doteku nelepí, ale neměla by zcela ztvrdnout.
  • Po odloupnutí můžete kůže stříhat, vykrajovat formičkami různé tvary, stáčet.
  • Uchovávejte v suchu a temnu.
Ovocnou kůží můžete doplnit třeba domácí granolu z pánve, připravenou podle našeho videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky