Ovocné pyré je třešnička na dortu, i když není z třešní. Videonávod ukáže postup
Krásný celek obvykle vytvářejí jednotlivé detaily. Takovým detailem, který dovede k dokonalosti dezert nebo dort, je ovocný přeliv. Výroba pyré, přelivu nebo také ovocné omáčky není složitá a trvá jen několik málo minut.
Na výrobu ovocného pyré je potřeba čerstvé sezónní nebo zmražené ovoce, může být domácí i tropické. Důležité je, aby chuťově ladilo k dezertu, který hodláte hotovým pyré polít. Např. ke sladšímu cheesecaku se hodí kyselý přeliv.
Jak na přípravu malinového pyré
Postačí vám jen dvě suroviny, a to zvolené ovoce (v našem případě jsou to maliny, ale může být i jiné nebo více druhů dohromady) a cukr.
- Mražené maliny nasypeme na pánev a přisypeme k nim cukr dle chuti. Pokud připravujete pyré z čerstvého ovoce, přilejte trochu vody.
- Vaříme, dokud směs nezíská konzistenci sirupu.
- Směs přelijeme do sítka a scedíme. Hotový sirup by neměl obsahovat zrníčka ani větší kousky dužniny.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma maliny. Jak nejlépe chutnají a jak si poradit s velkou úrodou
Komentáře