Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce natvrdo jsou jednoduchý, rychlý a oblíbený pokrm, kterým lze ozdobit výtečné chlebíčky či saláty, nebo se jím do sytosti najíst v hlavním jídle. Naše video vám ukáže, jak vytvořit z vajíček natvrdo krásné tvary za pár minut.

Vejce ve tvaru srdce

Ať už se jedná o svátek sv. Valentýna, nebo má naše milovaná polovička narozeniny, jistě ji potěší, pokud ranní snídani ozdobí vejce ve tvaru láskyplného srdce. A jak na to?

  1. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Z kousku kartonu nebo obalu od vajíček vytvoříme ohybem papíru prostor, který vyložíme pečicím papírem.
  3. Vejce oloupeme a ještě horké vložíme do ohybu papíru, který vytvoří hrot srdce.
  4. Svrchu položíme na vejce jehlici na špízy (nebo špejli aj.).
  5. Utáhneme jehlici k papíru gumičkou na obou stranách.
  6. Necháme v lednici 15-30 minut odpočívat, a krájíme napůl nebo na plátky.

Květ z vajíčka

Nic nekřičí „Jaro!“ tak moc, jako květiny a vajíčka, která se barví na Velikonoce. A co to spojit a vytvořit vejce ve tvaru krásného a originálního kvítku, který položíme na jarní salát, nebo jím ozdobíme velikonoční chlebíčky.

  1. I zde vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
  2. Teplé vejce zabalíme do potravinářské fólie a dáme stranou.
  3. Připravíme si druhou fólii, na kterou stejně rozmístíme 5-6 jehlic na špízy.
  4. Vejce položíme na jehlice a fólii zarolujeme, čímž jehlice vejce obklopí.
  5. Poté jehlice stáhneme pevně k sobě gumičkou na obou stranách.
  6. Necháme v lednici 15-30 minut odpočívat a krájíme napůl nebo na plátky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky