Jak ozdobně tvarovat vejce natvrdo? Video poradí, jak snadno zdobit plátky vajíček
Vejce natvrdo jsou jednoduchý, rychlý a oblíbený pokrm, kterým lze ozdobit výtečné chlebíčky či saláty, nebo se jím do sytosti najíst v hlavním jídle. Naše video vám ukáže, jak vytvořit z vajíček natvrdo krásné tvary za pár minut.
Vejce ve tvaru srdce
Ať už se jedná o svátek sv. Valentýna, nebo má naše milovaná polovička narozeniny, jistě ji potěší, pokud ranní snídani ozdobí vejce ve tvaru láskyplného srdce. A jak na to?
- Vejce uvaříme natvrdo.
- Z kousku kartonu nebo obalu od vajíček vytvoříme ohybem papíru prostor, který vyložíme pečicím papírem.
- Vejce oloupeme a ještě horké vložíme do ohybu papíru, který vytvoří hrot srdce.
- Svrchu položíme na vejce jehlici na špízy (nebo špejli aj.).
- Utáhneme jehlici k papíru gumičkou na obou stranách.
- Necháme v lednici 15-30 minut odpočívat, a krájíme napůl nebo na plátky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Květ z vajíčka
Nic nekřičí „Jaro!“ tak moc, jako květiny a vajíčka, která se barví na Velikonoce. A co to spojit a vytvořit vejce ve tvaru krásného a originálního kvítku, který položíme na jarní salát, nebo jím ozdobíme velikonoční chlebíčky.
- I zde vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
- Teplé vejce zabalíme do potravinářské fólie a dáme stranou.
- Připravíme si druhou fólii, na kterou stejně rozmístíme 5-6 jehlic na špízy.
- Vejce položíme na jehlice a fólii zarolujeme, čímž jehlice vejce obklopí.
- Poté jehlice stáhneme pevně k sobě gumičkou na obou stranách.
- Necháme v lednici 15-30 minut odpočívat a krájíme napůl nebo na plátky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na tu nejlepší vajíčkovou pomazánku? Výraznou chuť jí dodá hořčice, barevnost medvědí česnek, petrželka či kopřivy
Desatero rad na téma barvení velikonočních vajec: Jak vajíčka připravit, skladovat a správně barvit
Jak použít vařená vajíčka. Inspirujte se oblíbenými jarními recepty na vaječná jídla
Komentáře