Panko strouhanka nesaje tolik tuku a krásně křupe. Videonávod ukáže, jak na to
Připravte si s námi oblíbenou panko strouhanku, která má vločkovitou strukturu, nesaje při smažení tolik tuku a přitom si zachová svoji křehkost a křupavost. Tak s chutí do toho.
Patříte mezi milovníky smažených pokrmů? Zkoušeli jste někdy vyměnit klasickou strouhanku za panko strouhanku? Pokud ne, tak to určitě stojí za vyzkoušení. Panko strouhanka se vyrábí ze speciálního bílého chleba, je proto lehčí a má krásnou vločkovitou strukturu, která při smažení nesaje tolik tuku. Výsledný pokrm je krásně křupavý a zároveň méně kalorický.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyrobit panko strouhanku?
Je to velmi snadné. Budete potřebovat bílý chléb, toustový chléb a struhadlo nebo stolní mixér.
- Nejprve začněte krájet plátky bílého chleba.
- Nakrájené plátky nechte půl dne proschnout a poté okrájejte kůrky.
- Zbylý střed nastrouhejte na hrubém struhadle nebo ho můžete jednoduše rozmixovat.
- Strouhanku rozprostřete v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
- Vložte do vyhřáté trouby na 150 °C na 3 minuty.
- Strouhanku promíchejte a dejte ještě jednou na 3 minuty do trouby.
- Strouhanka by neměla hnědnout, jen se hezky usušit dokřupava.
- Nechte ji úplně vychladnout.
- Skladujte na suchém místě.
A co strouhanku hned použít a připravit si dokonale křupavé řízečky?
Vyrobenou panko strouhanku si nejspíš zamilujete natolik, že už nesáhnete po jiné.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař Jan Punčochář: Aby byly řízky křehké a šťavnaté, stačí použít jednoduchý fígl s chlebem a správně zacházet se solí
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak nabrousit struhadlo podle videonávodu. Osvojte si pět způsobů
Komentáře