Panna cotta s jahodami: Připravte si tento lahodný italský dezert podle videonávodu
Patříte mezi milovníky italských dezertů? Pak určitě musíte vyzkoušet tento recept na lahodný dezert do skleničky - panna cottu se šťavnatými jahodami. Její příprava je velmi snadná a podle našeho videonávodu ji zvládne i úplný začátečník.
Panna cotta je velmi známý a oblíbený italský dezert, plný lahodné smetany a ovoce, který se připravuje do skleničky. Nejdůležitější na přípravě tohoto skvělého dezertu je dodržet potřebnou dobu chlazení, aby se dezert dostatečně uležel a získal požadovanou konzistenci. Tak s chutí do toho.
Mohlo by vás zajímat
Příprava panna cotty
Na přípravu panna cotty budete potřebovat plátkovou želatinu, čerstvé jahody, mléko, 33% smetanu ke šlehání, pár kapek vanilkového extraktu nebo vanilkový lusk, čerstvou mátu na ozdobení a cukr.
- Nejdříve si připravte misku s vodou a namočte do ní plátkovou želatinu.
- Do rendlíku si nalijte mléko, smetanu ke šlehání, cukr a pár kapek vanilkového extraktu.
- Nechte dojít těsně před bod varu.
- Poté pořádně vymačkejte vodu z želatiny a přidejte ji do směsi.
- Směs dobře rozmíchejte do hladka.
- Po vychladnutí nalijte do sklenic.
- Nechte alespoň 6 hodin uležet v lednici.
- Mezitím si připravte z kousků jahod rozvar, do kterého přidáte cukr a kyselinu citronovou. Poté nechte vychladit v lednici.
- Vychladlé skleničky podejte z lednice a dozdobte jahodovým rozvarem a mátou.
- Tip: Panna cottu můžete připravit také z kokosového mléka, které jí dodá zase trošku jinou chuť.
Podívejte se na kompletní znění receptu na panna cottu s jahodami.
Mohlo by vás zajímat
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbenou a lahodnou panna cottu s námi zvládnete snadno. Poradíme, jak na to
Panna cotta z kokosového mléka podle Josefa Maršálka: Slavný cukrář poradí, co udělat, aby krásně ztuhla
3 nejlepší malinové dezerty do skleničky: Jak připravit panna cottu, semifreddo či snídaňovou mističku?
Komentáře