Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížská šlehačka vznikla dokonalým spojením smetany ke šlehání, kakaa nebo čokolády, a cukru. Neobejde se bez ní mnoho dezertů, které přivádí k dokonalosti. Tuto lahodnou šlehačku si nachystáte jednoduše i doma. Máme pro vás dva tipy na její přípravu, které hravě zvládne i začátečník.

Pro pařížskou šlehačku už nemusíte do obchodu, protože ji jednoduše a snadno můžete připravit i doma. Máme pro vás hned dva jednoduché způsoby, ze kterých si můžete vybrat. Příprava je opravdu snadná a zvládne ji i začátečník

Příprava pařížské šlehačky

Na přípravu budete potřebovat smetanu ke šlehání, kakao, cukr a čokoládu. 

1. způsob přípravy:

  1. Do hrnce dejte 250 ml tekuté smetany ke šlehání a 350 g moučkového cukru.
  2. Zahřívejte do té doby, než se ze směsi začne kouřit. 
  3. Poté přidejte 100 g práškového holandského kakaa.
  4. Důkladně rozkvedlejte a jakmile směs přejde varem, ihned odstavte.
  5. Po zchladnutí uložte v lednici a nechte tam do druhého dne. 
  6. Druhý den vytáhněte z lednice, nechte trochu povolit a vyšlehejte do husté pěny. 

2. způsob přípravy:

  1. Nasekejte 100 g tmavé čokolády na vaření.
  2. Do hrnce dejte 250 ml tekuté smetany ke šlehání, zahřívejte do doby, než se z ní začne kouřit, a odstavte.
  3. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění.
  4. Po rozmíchání nechte zchladnout. 
  5. Uložte do lednice a počkejte do druhého dne. 
  6. Druhý den vytáhněte z lednice, nechte trochu povolit a vyšlehejte do husté pěny. 

Možností využití pařížské šlehačky je opravdu hodně, máme pro vás pár tipů na dokonalé dezerty z pařížské šlehačky. 

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky