Pařížskou šlehačku si můžete jednoduše připravit. Postup ukážeme ve videonávodu
Pařížská šlehačka vznikla dokonalým spojením smetany ke šlehání, kakaa nebo čokolády, a cukru. Neobejde se bez ní mnoho dezertů, které přivádí k dokonalosti. Tuto lahodnou šlehačku si nachystáte jednoduše i doma. Máme pro vás dva tipy na její přípravu, které hravě zvládne i začátečník.
Pro pařížskou šlehačku už nemusíte do obchodu, protože ji jednoduše a snadno můžete připravit i doma. Máme pro vás hned dva jednoduché způsoby, ze kterých si můžete vybrat. Příprava je opravdu snadná a zvládne ji i začátečník.
Mohlo by vás zajímat
Příprava pařížské šlehačky
Na přípravu budete potřebovat smetanu ke šlehání, kakao, cukr a čokoládu.
1. způsob přípravy:
- Do hrnce dejte 250 ml tekuté smetany ke šlehání a 350 g moučkového cukru.
- Zahřívejte do té doby, než se ze směsi začne kouřit.
- Poté přidejte 100 g práškového holandského kakaa.
- Důkladně rozkvedlejte a jakmile směs přejde varem, ihned odstavte.
- Po zchladnutí uložte v lednici a nechte tam do druhého dne.
- Druhý den vytáhněte z lednice, nechte trochu povolit a vyšlehejte do husté pěny.
2. způsob přípravy:
- Nasekejte 100 g tmavé čokolády na vaření.
- Do hrnce dejte 250 ml tekuté smetany ke šlehání, zahřívejte do doby, než se z ní začne kouřit, a odstavte.
- Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění.
- Po rozmíchání nechte zchladnout.
- Uložte do lednice a počkejte do druhého dne.
- Druhý den vytáhněte z lednice, nechte trochu povolit a vyšlehejte do husté pěny.
Možností využití pařížské šlehačky je opravdu hodně, máme pro vás pár tipů na dokonalé dezerty z pařížské šlehačky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Pastiňák na zahradě: Méně známá zelenina je dokonale mrazuvzdorná
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Komentáře