Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batáty se nazývají sladké brambory, ale nejčastěji se využívají jako příloha slaného pokrmu. Naučte se je upéct a připravit naslano i nasladko podle toho, na co máte právě chuť. Stačí chvíle a batátová snídaně je na stole.

Batáty jsou jakési moderní brambory. Chutnají díky své sladké chuti především dětem, ale oblíbili si je i mnozí dospělí. Příprava pečených batátů naslano i nasladko je snadná, zato výsledek chuťově velmi zajímavý.

Jak připravit pečené batáty

Na slanou i sladkou variantu pečených batátů budete potřebovat jen několik surovin. 

Batáty naslano

  1. Batáty omyjte, osušte, zakápněte olivovým olejem a osolte.
  2. Jednotlivě je zabalte do alobalu a pečte 60 minut na 200 °C.
  3. Dopečené batáty nechte 15 minut odpočinout.
  4. Batát nařízněte a opatrně roztáhněte. Dovnitř vložte kousek másla a nechte jej rozpustit.
  5. Poté vsypte sýr cottage a dochuťte, například červenou cibulkou a pažitkou.

Batáty nasladko

  1. Zopakujte body 1–4 z předchozí verze.
  2. Do batátu vlijte řecký jogurt a ořechy, müsli nebo granolu (případně vše).
  3. Batát přelijte medem a můžete ho dochutit i skořicí.

Stačí tak málo a skvělá snídaně či svačina je hotová.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli