Batáty naslano i nasladko: Videonávod vás naučí obě varianty
Batáty se nazývají sladké brambory, ale nejčastěji se využívají jako příloha slaného pokrmu. Naučte se je upéct a připravit naslano i nasladko podle toho, na co máte právě chuť. Stačí chvíle a batátová snídaně je na stole.
Batáty jsou jakési moderní brambory. Chutnají díky své sladké chuti především dětem, ale oblíbili si je i mnozí dospělí. Příprava pečených batátů naslano i nasladko je snadná, zato výsledek chuťově velmi zajímavý.
Jak připravit pečené batáty
Na slanou i sladkou variantu pečených batátů budete potřebovat jen několik surovin.
Batáty naslano
- Batáty omyjte, osušte, zakápněte olivovým olejem a osolte.
- Jednotlivě je zabalte do alobalu a pečte 60 minut na 200 °C.
- Dopečené batáty nechte 15 minut odpočinout.
- Batát nařízněte a opatrně roztáhněte. Dovnitř vložte kousek másla a nechte jej rozpustit.
- Poté vsypte sýr cottage a dochuťte, například červenou cibulkou a pažitkou.
Batáty nasladko
- Zopakujte body 1–4 z předchozí verze.
- Do batátu vlijte řecký jogurt a ořechy, müsli nebo granolu (případně vše).
- Batát přelijte medem a můžete ho dochutit i skořicí.
Stačí tak málo a skvělá snídaně či svačina je hotová.
Komentáře