Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Variace bramborových lupínků je velmi snadná a přitom chutná přímo neskutečně. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása; pro tuto úpravu brambor to rozhodně platí. Voní máslem a česnekem, samy kloužou do břicha a zasytí stejně jako masité jídlo.

Na tyto pečené brambory jsou nejlepší brambory střední a větší velikosti, ale pokud jiné nemáte, poslouží i ty menší. Při přípravě je důležité pečlivé nakrojení, ale to hravě zvládne i začátečník. Chcete-li, použijte na závěr nějaké bylinky, ale nutné to není.

Jak na pečené bramborové lupínky

Je to skutečně snadné a rychlé.

  1. Bramboru položíme na dvě čínské hůlky a nakrájíme ji na tenké plátky. Hůlky vytvoří hranici zářezu a nedovolí, abychom bramboru úplně přeřízli.
  2. Všechny nakrájené brambory dáme do pekáče, zastříkneme je olejem a upečeme.
  3. Do rozpuštěného másla nastrouháme česnek a hotovou směsí bohatě potřeme upečené brambory. Zajedeme pokud možno mezi všechny lupínky.
  4. Nyní můžeme přidat bylinky na provonění a brambory znovu dáme do trouby.
  5. Upečené brambory můžeme osolit.

Věříme, že si tuto úpravu brambor zamilujete.

 

Komentáře

sikulka7: Děkujeme za připomínku, recept už je upravený. Brambory je možné po upečení osolit, záleží na Vaší chuti.

RECEPT skvělý, určitě vyzkouším. Chybí mi tam sůl, pepř a kmín. Tyto brambory se nesolí?:-O

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli