Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečicí sáček je skvělou vychytávkou při přípravě šťavnatého masa a lahodných příloh. Díky tomuto jednoduchému triku dosáhnete perfektního výsledku bez stálého dohledu nad troubou. Jak na to, aby bylo maso měkké, šťavnaté a chuťově bohaté?

Pokud hledáte způsob, jak připravit dokonalý oběd s minimálním úsilím, pečení v pečicím sáčku je ideální volbou. Tato vychytávka pomáhá udržet maso i zeleninu dokonale šťavnaté, přičemž se chuť koření a dalších ingrediencí nádherně propojí. 

1

Proč používat pečicí sáček

Pečicí sáček zadrží šťávu, která zajišťuje šťavnatý a křehký pokrm. Maso se peče ve vlastní šťávě, která nemá možnost nikam unikat, a tak je chuť jídla výraznější. Navíc ušetří práci s mytím nádobí a udrží čistou troubu

2

Co všechno lze péct v sáčku

Pečicí sáček je vhodný pro pečení všech druhů masa, zejména však těch, která mají tendenci se během pečení vysoušet. K masu lze přidat rovnou přílohu nebo zeleninu, která do sebe nasaje vzniklé šťávy. Tím získá lahodnou a výraznou chuť, které jinak těžko dosáhnete.

3

Jak péct v pečicím sáčku

Pečicí sáček se používá snadno - stačí ho jen naplnit surovinami, které chceme péct, uzavřít ho a na několika místech propíchnout, aby mohla unikat pára a sáček neprasknul. Dbejte také na to, aby se nedotýkal topného tělesa trouby. Ke konci pečení sáček otevřete a nechte dopéct křupavou kůrku.

4

Může sáček prasknout

Ano, sáček může prasknout za předpokladu, že je příliš naplněný a nahromaděná pára nestíhá unikat. V tom případě doporučujeme přidělat do sáčku ještě několik dírek. Dodržujte také maximální teplotu, kterou uvádí výrobce na obalu sáčku.

5

Lze sáček použít znovu

Pečící sáčky jsou pouze na jedno použití, protože po pečení ztrácí svou pevnost a jsou znečištěné. Pro každý nový pokrm je potřeba použít nový sáček. Špinavý sáček je však možné vypláchnout a recyklovat jako plastový tříděný odpad.

6

Je nutné sáček během pečení obracet

Ne, sáček není potřeba obracet, protože teplo se v něm rovnoměrně rozprostře. Cirkulace páry zajistí, že se potraviny propečou stejnoměrně z každé strany. Na konci pečení je však dobré sáček otevřít pro získání křupavé kůrky.

7

Jak velký sáček zvolit

Velikost sáčku vybírejte podle množství potravin a vždy nechte dostatek prostoru pro cirkulaci tepla. Sáček by měl být dostatečně velký, aby ingredience neležely těsně vedle sebe. Asi třetina sáčku by měla zůstat volná k hromadění horké páry.

8

Jak správně zavázat sáček

K zavázání sáčku použijte přiloženou sponu nebo teplu odolný provázek a sáček zavřete tak, aby z něj neunikala šťáva ani pára. Nahoře ho však nechte volnější, aby se vytvořil dostatek prostoru pro vznikající páru. Následně sáček na několika místech propíchněte jehlou nebo párátkem.

9

Jak péct v horkovzdušné troubě

Chcete-li při pečení použít horkovzduch, postupujte stejně jako při běžném pečení, jen teplotu snižte o 10–20 °C, než jaká je maximální teplota uvedena na obalu sáčku. Při pečení na horkovzduch rozhání ventilátor teplotu rovnoměrně po celé troubě.

10

Čím nahradit pečicí sáček

Podobného efektu dosáhnete použitím nádoby s poklicí či zakrytí mísy nebo pekáče alobalem. Péct lze také v alobalové misce, kterou si můžete sami vytvořit. Čím méně bude z pokrmu během pečení unikat pára, tím šťavnatější výsledné jídlo bude.

Pečení v pečicím sáčku je snadný a efektivní způsob, jak připravit chutné pokrmy bez zbytečné práce navíc. Díky tomuto triku získáte šťavnaté maso s dokonale ochucenou přílohou. Experimentujte s různými druhy marinád, koření a přísad, abyste objevili své oblíbené kombinace. Vyzkoušejte upéct kuře podle našeho videoreceptu pouze s tím rozdílem, že dáte suroviny do pečícího sáčku.

Komentáře

Další tipy a triky