Perličky jsou drůbež původem z Afriky, s modrým masem a pronikavým hlasem
Perlička je exoticky vyhlížející hrabavý pták, který pochází z Afriky. Na vesnicích je oblíbená, protože hezky vypadá, snáší vejce a navíc svým hlasitým křikem odpuzuje hlodavce. Pojďme si říct, jak připravit perliččí maso.
Maso perličky má chuťově blízko k bažantovi. Obsahuje hodně bílkovin a málo tuku, proto ho řadíme mezi masa dietní. Při pečení má tendenci se vysušovat, je proto vhodné ho špikovat, dusit nebo péct pomalu při nízkých teplotách po několik hodin.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit perličku
Protože má perlička chuťově blízko ke zvěřině, neuděláte chybu, když použijete divoké koření.
- Pokud se rozhodnete perličku péct, je vhodné ji prošpikovat nebo zabalit do slaniny. Aby nebylo maso vysušené, je potřeba je péct při teplotě okolo 100 °C po dobu 10 h.
- Maso z perličky je také ideální na dušení, kdy kusy masa dusíme na středním plamenu do změknutí.
- Vykostěnou perličku můžete ještě naplnit nádivkou. Vhodná je třeba nádivka z bílého pečiva, hub, vajec a másla.
V následujícím videu se podívejte, jak vykostit perličku, kterou můžete naplnit třeba právě chutnou nádivkou.
Komentáře