Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perlička je exoticky vyhlížející hrabavý pták, který pochází z Afriky. Na vesnicích je oblíbená, protože hezky vypadá, snáší vejce a navíc svým hlasitým křikem odpuzuje hlodavce. Pojďme si říct, jak připravit perliččí maso.

Maso perličky má chuťově blízko k bažantovi. Obsahuje hodně bílkovin a málo tuku, proto ho řadíme mezi masa dietní. Při pečení má tendenci se vysušovat, je proto vhodné ho špikovat, dusit nebo péct pomalu při nízkých teplotách po několik hodin.

Jak připravit perličku

Protože má perlička chuťově blízko ke zvěřině, neuděláte chybu, když použijete divoké koření.

  • Pokud se rozhodnete perličku péct, je vhodné ji prošpikovat nebo zabalit do slaniny. Aby nebylo maso vysušené, je potřeba je péct při teplotě okolo 100 °C po dobu 10 h.
  • Maso z perličky je také ideální na dušení, kdy kusy masa dusíme na středním plamenu do změknutí.
  • Vykostěnou perličku můžete ještě naplnit nádivkou. Vhodná je třeba nádivka z bílého pečiva, hub, vajec a másla.
V následujícím videu se podívejte, jak vykostit perličku, kterou můžete naplnit třeba právě chutnou nádivkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář