Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza vyrobená z tortilly má jen samá pozitiva – je rychlá, jednoduchá, levná a sytá, navíc k její výrobě potřebujeme pouze několik základních surovin. K tomu oceníme i to, že bude potřeba umýt jen minimum nádobí.

K výrobě pizzy z tortilly budeme potřebovat dvě placky tortilly, tvrdý sýr (třeba čedar), šunku a salám, kečup a bylinky, nejlépe oregano. Příprava je skutečně rychlá, takže troubu můžeme začít rozehřívat ještě před tím, než si připravíme suroviny.

Jak na výrobu pizzy z tortilly?

Je to skutečně jednoduché, podívejte se:

  1. Jednu placku tortilly potřeme celou kečupem z jedné strany a posypeme oreganem.
  2. Tortillu poklademe šunkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Na sýr položíme druhou placku tortilly a celý postup zopakujeme, pouze místo šunky můžeme použít salám.
  4. Pizzu vložíme do trouby, upečeme a rozkrájíme.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Torttila

Tortilla je druh chleba ve formě tenké placky. Dá se koupit jako polotovar, ale díky snadné přípravě se dají tortilly vyrobit i v naší kuchyni. Dělá se obvykle z pšeničné mouky, ale i ze speciální kukuřičné. Tortilly lze plnit různými náplněmi, masovou, zeleninovou, nebo jejich kombinací. Doplňují se majonézou nebo různými omáčkami.

Jednoduchý recept jistě ocení ti, co vaří jen pro sebe, třeba studenti na kolejích nebo nezadaní.

 

Další tipy a triky