Plněné ořechy s karamelovou náplní: Podle videa cukroví naplňte krémem ze Salka
Milujete cukroví plněné krémy? Pokud ano, tak jste již nejspíš objevili báječnou chuť plněných ořechů. Ve formičkách upečené těsto stačí naplnit oblíbeným krémem a jeho konce namočit do čokolády. Tato pochoutka se na jazyku jen rozplývá.
Mnozí z nás mají vzpomínky na typické cukroví, které se peklo v našem dětství. Některé druhy prostě nemohly na slavnostní tabuli chybět. Ať už to byly perníčky, vanilkové rohlíčky, zázvorky či pracny. Zvlášť oblíbené bylo plněné cukroví, báječné košíčky, lahodné včelí úlky nebo plněné ořechy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct ořechy k plnění
Provedeme vás postupem výroby tohoto lahodného cukroví.
- Na těsto si připravte 300 g Hery nebo másla, 140 g cukru moučka, dva žloutky, 400 g hladké mouky, 60 g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr a citrónovou kůru.
- Vypracujte těsto z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, mletých ořechů, tuku, citrónové kůry, kakaa a žloutků.
- Těsto nechte v chladu odpočinout - alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.
- Kousky těsta vtlačte do formiček, naplňte je pouze z poloviny, protože těsto při pečení nabyde. Do každé formičky se snažte dávat přibližně stejnou dávku těsta. Díky malé "prohlubni" budete mít nejen upečených ořechů více, ale také v každém bude dostatek místa na krém.
- Pro ořechy se používají typické formičky, které se často v rodinách dědí po předchozí generaci. Formičky před prvním použitím vytřete tukem (stačí k tomu obal od másla), můžete je také vystříkat olejem ve spreji. Před další dávkou formičky už pouze vytírejte papírovou utěrkou.
- Naplněné formičky rovnejte na plech a vložte do předem vyhřáté trouby, a to na teplotu 180 °C. Pečení ořechů trvá přibližně 12–15 minut. Při pečení je hlídejte a dávejte pozor, aby se nepřipálily. Obvykle první dávka trvá trochu déle, i když troubu předem vyhřejete. Řiďte se vždy tím, jak peče vaše vlastní trouba.
- Po vytažení z trouby nechte ořechy chviličku stát, ale jakmile je už zvládnete vyklopit (kvůli teplotě), udělejte to. Mělo by to jít snadno. Stejně jako při pečení košíčků si upečte ořechy včas, ale plnění nechte až na dobu krátce před plánovanou spotřebou.
Jak udělat krém do plněných ořechů
Tentokrát do ořechů použijeme lahodný krém ze zkaramelizovaného Salka, ale můžete vyzkoušet i jiný krém.
- Na karamelovou náplň budete potřebovat 397 g Salka, 1 lžíci rumu, 1 hrst mletých ořechů, 125 g másla. Na ozdobení ořechů se bude hodit čokoládová poleva.
- Uzavřenou plechovku Salka ponořte do hrnce s vodou a vařte asi dvě hodiny. Otevřete ji až po úplném vychladnutí.
- Zkaramelizované Salko smíchejte s mletými ořechy a rumem, do směsi zašlehejte máslo.
- Hotovým krémem slepujte ořechy.
- Ve vodní lázni rozehřejte čokoládovou polevu a slepené ořechy do ní z poloviny namáčejte.
Podívejte se na celé znění receptu na plněné ořechy. Doporučujeme přečíst si také komentáře pod receptem, najdete v nich mnoho zajímavých rad a tipů.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Plněné ořechy: Do těsta patří ořechy, kakao ho vylepší a Salko na božsky jemný krém lze lehce zkaramelizovat s naší vychytávkou
Holka u plotny radí: Jak na ořechy plněné karamelovým krémem a polévané čokoládou? Jednoduchý recept funguje už léta
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Komentáře