Zmrzlinové kornoutky využijete i jinak než jen k servírování zmrzliny. Máme pro vás zajímavé tipy
Čekáte návštěvu s dětmi a chcete je překvapit něčím originálním? Co k tomu využít zmrzlinové kornouty? Zkuste je v cukrárně vyloudit na prodavačce a pokud se to podaří, ukážeme vám pár tipů, jak je dále využít.
Zmrzlinové kornouty jsou skvělé na naplnění nejen zmrzlinou, ale i krémem nebo ovocným salátem. Vyrábějí se podomácku s pomocí oplatkovače nebo vaflovače a speciálního kopyta na tvarování. Pokud takové věci nemáte, nebo nejste dost odvážní, abyste výrobu zvládli, sežeňte si kornoutky v cukrárně nebo na internetu.
Mohlo by vás zajímat
Využití suchých kornoutků
K jejich naplnění je potřeba použít takové suroviny, které se nevsáknou do křehkého kornoutku, mohl by se totiž rozmočit a rozpadnout.
- Nejvhodnější k naplnění kornoutu je domácí zmrzlina, kterou připravíme předem do mrazničky a servírujeme pokapanou sirupem nebo čokoládou. Stejně dobře však poslouží i zmrzlina koupená. Ozdobíme oříšky nebo kousky čerstvého ovoce a lístečkem meduňky.
- Šlehaný tvaroh s kysanou smetanou a s kousky ovoce je zdravější variantou smetanových krémů. Plníme do kornoutků a zdobíme stejně jako zmrzlinu. Je to vynikající svačinka pro děti, kterým se v létě nechce moc jíst.
Kornoutky vylité čokoládou
Čokoláda zabrání rozmáčení kornoutků. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, nalijeme do kornoutků a nakláníme je tak, aby se čokoláda stejnoměrně rozlila. Necháme ztuhnout v lednici.
- Chceme-li vložit do kornoutů ovocný salát, necháme ovoce chvíli odležet a šťávu vypijeme. Ozdobíme šlehačkou, meduňkou.
- Jednou z výborných náplní kornoutků je smetanový krém se želatinovým ztužovačem. Krém připravíme podle návodu na obalu a smícháme s kousky čerstvého ovoce. Pokud přidáme i šťávu, musíme ubrat tekuté přísady. Směs nalijeme do kornoutků, postavených ve sklenici a dáme okamžitě do lednice ztuhnout. Zdobíme kopečkem šlehačky, čerstvým ovocem, čokoládou a cukrářským zdobením.
Jiné využití kornoutků
Kornoutky nemusíme plnit jen sladkými náplněmi, využít jdou i jinak.
- Kornoutky můžeme naplnit i zeleninovými saláty s majonézou (saláty se zálivkou by je mohly rozmočit) nebo pěnami se šunkou, zeleninou a čerstvými bylinkami.
- Drobné sladkosti a bonbóny (např. lentilky) udělají dětem velkou radost, darujeme-li je v kornoutku, zabaleného do celofánu s mašličkou.
- Naplníme-li kornoutky drobným pečivem, nepečenými kuličkami nebo pralinkami, a zabalíme do sáčku s mašlí, vyrobíme originální dárkové balení pro maminku, přítelkyni nebo i paní učitelku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavé vánoční oplatky původně chránily domov. Dnes si je můžete upéct podle receptu z roku 1750 a přenést se tak do historie
7 letních ovocných salátů pro inspiraci. K oslazení stačí plátky banánu nebo sladké hrušky
Jak připravit Míša pohár. Dezert do skleničky s chutí slavných řezů zvládnete během několika minut
Komentáře