Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýně jsou symbolem podzimu. Kromě toho, že se vyřezávají a používají jako dekorace, se dají využít také v kuchyni. Každý asi zná dýňovou polévku, ale co taková dýňová omáčka? Je snadná, skvěle zahřeje a chutná výtečně.

Výhodou dýňové omáčky je, že ji zvládne i naprostý začátečník. Není potřeba ji zahušťovat, hustou konzistenci má tato omáčka sama od sebe. Navíc je velmi jemná až lahodná, a to díky použitému sýru cottage.

Jak na podzimní dýňovou omáčku

Na tuto omáčku potřebujete pouze dvě ingredience: dýni a sýr cottage.

  1. Dýni upečte a nakrájejte ji na kostky.
  2. Přidejte balení sýru cottage.
  3. Nyní přidejte ochucovadla – sůl, pepř, sušený česnek a citronovou šťávu.
  4. Vše rozmixujte do hladké konzistence a omáčka je hotová.

Omáčku lze použít na těstoviny, ale může se využít i jako dip.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky