Dýňovou omáčku zvládne s videonávodem každý. Je snadná a navodí podzimní atmosféru
Dýně jsou symbolem podzimu. Kromě toho, že se vyřezávají a používají jako dekorace, se dají využít také v kuchyni. Každý asi zná dýňovou polévku, ale co taková dýňová omáčka? Je snadná, skvěle zahřeje a chutná výtečně.
Výhodou dýňové omáčky je, že ji zvládne i naprostý začátečník. Není potřeba ji zahušťovat, hustou konzistenci má tato omáčka sama od sebe. Navíc je velmi jemná až lahodná, a to díky použitému sýru cottage.
Jak na podzimní dýňovou omáčku
Na tuto omáčku potřebujete pouze dvě ingredience: dýni a sýr cottage.
- Dýni upečte a nakrájejte ji na kostky.
- Přidejte balení sýru cottage.
- Nyní přidejte ochucovadla – sůl, pepř, sušený česnek a citronovou šťávu.
- Vše rozmixujte do hladké konzistence a omáčka je hotová.
Omáčku lze použít na těstoviny, ale může se využít i jako dip.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Polevy na cukroví patří k závěrečnému zdobení. Ať už kakaová, citronová, nebo čokoládová - s námi je zvládnete snadno
Otestovali jsme pražské cukrárny: Narazili jsme na famózní zákusek, super punčák i podnik, kde se dávno zastavil čas
Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška pokřtil svou kuchařku: Dojaly ho Mirka van Gils i Tereza Bebarová, překvapil dezertem
Komentáře