Polévky, které zahřejí i zasytí: Vyberte si krémovou, zeleninovou nebo třeba houbovou
V chladném počasí není nic lepšího než talíř vydatné horké polévky. Stačí do ní přidat pár vhodných ingrediencí a polévka hřeje nejenom na těle, ale i na duši. Typické suroviny jsou luštěniny, zelenina, zázvor, kari nebo česnek.
Zahřívací polévky se těší velké oblibě a jsou vyhledávané hlavně na podzim a v zimě. Můžete si je vychutnat k obědu, večeři i svačině. Stačí k nim přidat pouze kousek čerstvého pečiva. Tento typ polévek šetří nejenom náš čas, ale také naši peněženku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zeleninové polévky
S podzimem se neodmyslitelně pojí kořenová zelenina, díky ní do těla dostanete pěknou dávku vitamínů. Výborná je kombinace zeleninových zahřívacích polévek se zázvorem - v chladných měsících je velmi žádaný. Použít můžeme sušený i čerstvý.
Krémové polévky
Luštěninové polévky
Polévky z luštěnin jsou velmi syté a výborně chutnají. Luštěniny konzumujeme pravidelně a polévky z nich jsou vhodnou a oblíbenou variantou, jak je zařadit do jídelníčku. Můžeme vybírat z více druhů luštěnin, zvlášť žádaná je čočková polévka.
Houbové polévky
I když nebyla houbařská sezóna letos moc vydařená, možná ještě najdete v komoře loňskou sklenici se sušenými houbami. V tom případě si určitě v chladných dnech uvařte jednu z těchto polévek. Houby jí dodají správný šmrnc a celá rodina si báječně pochutná.
Gulášové polévky
Do polévek, které nejenom zahřejí, ale také zasytí, se řadí i oblíbená gulášovka. Polévka, do které neodmyslitelně patří maso a brambory nakrájené na kostičky, vás přivábí ke stolu svou vůní po majoránce a česneku.
Mezi vydatné polévky lze bezpochyby zařadit i čočkovou polévku, vyzkoušejte ji třeba podle našeho videoreceptu. Je snadná, levná a ocení ji velcí jedlíci, stejně jako dietáři. Je totiž nejen hodně výživná, ale i chuťově perfektní.
Používáte v období podzimu a zimy zahřívací ingredience při vaření? Budeme rádi, když se s námi o své zkušenosti podělíte v komentářích pod článkem.
Komentáře