Pomelo v kuchyni: Připomíná jemnější grep a jeho chuť je dokonalá
Pomelo je největším citrusovým plodem s vysokým obsahem vitamínů, draslíku a vlákniny. Jeho největší plody mohou dosahovat až 5 kg. Prodává se v síťkách a fólii, protože je velmi náchylné na vysychání.
Pomelo můžete jíst samostatně jako malou svačinku nebo si ho přidat k ranní kaši nebo jogurtu. Je ho však potřeba dobře oloupat - i blanky mezi jednotlivými dílky jsou tuhé a hořké. Jeho chuť připomíná jemnější, nehořký grep.
Mohlo by vás zajímat
Využití pomela v kuchyni
Přinášíme vám několik tipů, jak si užít chuť pomela naplno:
- Zeleninovým i ovocným salátům dodá pomelo svěží citrusový nádech.
- Kůru z chemicky neošetřených plodů použijte jako jednu z ingrediencí do džemů, ale také ji lze využít ke kandování.
- Pokud nechcete bojovat s loupáním, vymačkejte dužinu a připravte si džus nebo dužinu použijte do smoothie, podobně jako tu z grepu.
- Stejně jako z citronů nebo pomerančů, i z pomela je chuťově dokonalá marmeláda, která rozhodně stojí za zkoušku.
- Dokonalého spojení chutí docílíte kombinací čerstvého pomela s grilovaným masem, rybami nebo plody moře spolu s listovými saláty.
Vyzkoušíte některý z našich tipů? Napište nám do komentářů vaše zkušenosti s tímto citrusem a připravte si lahodnou smoothie bowl i s pomelem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Komentáře