Jak zpracovat pomeranče. Chutné recepty z oblíbeného ovoce, které podpoří zdraví
Pomeranče jsou výborné čerstvé nebo ve formě šťávy, kterou vypijeme co nejdříve po jejím získání. Dopřáváme si je hlavně během chladného období roku a při nachlazení, když hledáme spolehlivé zdroje vitamínu C a jednoduchou přírodní prevenci před infekčním onemocněním.
Pomeranče pro zdraví
Nakupujeme kvalitní, pěkně vybarvené plody, které působí svěže a lákavě už od pohledu. Po nákupu je vybalíme z plastového sáčku a rozložíme do jedné vrstvy. Nejlépe je uchováme při pokojové teplotě, co nejdále od tepelného zdroje.
Mohlo by vás zajímat
Saláty s pomeranči
Pomeranče jsou skvělé do zimních salátů, dají jim vůni a projasní je. Chuťově a barevně je doplňujeme se sladkými plátky banánů. Hodí se k nim mandarinky, kiwi a hrozny. Použití je snadné - stačí je oloupat, rozdělit na měsíčky a nakrájet na menší kousky.
Moučníky s pomeranči
Z pomerančové šťávy chystáme osvěžující zmrzlinu, krémy a polevy. Kromě čerstvé šťávy používáme na jejich přípravu i 100% džusy. Pomeranči zdobíme moučníky, řezy a dorty. Kromě čerstvého ovoce a šťáv využijeme i kandovanou kůru, která je vhodná na zdobení a dochucování.
Vařené a pečené pokrmy
Pomeranče často kombinujeme s drůbežím masem. Připravujeme lahůdkovou kachnu na pomerančích nebo kuřecí maso na pomerančové šťávě. Je-li do receptů potřeba strouhaná pomerančová kůra, koupíme plody, které nejsou chemicky ošetřené.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
John Kennedy nebyl žádný velký jedlík, na večeři někdy zapomněl, miloval polévky a nikdy si neodepřel novoanglickou ze škeblí
První „slavná“ anorektička? Císařovna Sissy jedla jen pomeranče, cvičila do úmoru a vážila se dvakrát denně!
Retro vaření s Kristinou: Připijte si s námi na Světový den koktejlů. Tenhle z whisky a pomeranče je skvělý
Komentáře
22. 6. 2022 15:13
Vitamín C se v našich podmínkách dá získávat z jiných zdrojů.