Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zpracovat pomeranče. Chutné recepty z oblíbeného ovoce, které podpoří zdraví
Zdroj: Unsplash

Pomeranče jsou výborné čerstvé nebo ve formě šťávy, kterou vypijeme co nejdříve po jejím získání. Dopřáváme si je hlavně během chladného období roku a při nachlazení, když hledáme spolehlivé zdroje vitamínu C a jednoduchou přírodní prevenci před infekčním onemocněním.

Pomeranče pro zdraví

Nakupujeme kvalitní, pěkně vybarvené plody, které působí svěže a lákavě už od pohledu. Po nákupu je vybalíme z plastového sáčku a rozložíme do jedné vrstvy. Nejlépe je uchováme při pokojové teplotě, co nejdále od tepelného zdroje.

Saláty s pomeranči

Pomeranče jsou skvělé do zimních salátů, dají jim vůni a projasní je. Chuťově a barevně je doplňujeme se sladkými plátky banánů. Hodí se k nim mandarinky, kiwi a hrozny. Použití je snadné - stačí je oloupat, rozdělit na měsíčky a nakrájet na menší kousky. 

Moučníky s pomeranči

Z pomerančové šťávy chystáme osvěžující zmrzlinu, krémy a polevy. Kromě čerstvé šťávy používáme na jejich přípravu i 100% džusy. Pomeranči zdobíme moučníky, řezy a dorty. Kromě čerstvého ovoce a šťáv využijeme i kandovanou kůru, která je vhodná na zdobení a dochucování. 

Vařené a pečené pokrmy

Pomeranče často kombinujeme s drůbežím masem. Připravujeme lahůdkovou kachnu na pomerančích nebo kuřecí maso na pomerančové šťávě. Je-li do receptů potřeba strouhaná pomerančová kůra, koupíme plody, které nejsou chemicky ošetřené. 

Pomerančovou šťávu využijeme i méně tradičně - je dobrým základem chutné marmelády. Ale hlavně si pomeranče dopřejme syrové, jako přirozený zdroj vitamínů nám prospějí nejvíce. Patří mezi nejprodávanější druhy ovoce, jsou běžně k dostání a často za velmi příznivé ceny.

Komentáře

Naopak v zimě bychom pomeranče jíst neměli,snad jedině při zvýšené teplotě.Ochlazují organizmus a v našem podnebí to není žádoucí.Můžou se ovšem používat při tepelné úpravě.
Vitamín C se v našich podmínkách dá získávat z jiných zdrojů.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky