Popraskané cukroví je hitem posledních let. Praskliny nejsou vadou, ale dekorací
Popraskané cukroví se jmenuje crinkles a jeho příprava je velmi jednoduchá. Pokud dodržíme při jeho přípravě pár důležitých pravidel, vytvoříme pečivo, které bude mít originální vzhled a ještě bude úžasně chutnat.
Cukroví plné prasklin bylo ještě před několika lety opravdu k zlosti - nyní je z toho hit, který ovládl sladké pečení na celém světě. Kdo by neznal kulaté sušenky crinkles, které se krásně vyjímají na stole a vypadají, jakoby byly vyrobené z kůry stromů?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se připravuje rozpraskané cukroví
Zásadním pravidlem je použít těsto, které při pečení zvětší svůj objem. Právě takové těsto a poleva či posypka, která se na něj nanáší ještě před pečením, způsobí, že se povrch potrhá a vzniknou žádoucí praskliny. Použijeme třené těsto na sušenky nebo na cukroví, které se pečením nafoukne - například kuličky z těsta na ořechy.
Jak vytvořit popraskaný efekt
Těsto na sušenky, brownies nebo cookies či cukroví, které se nafoukne (použijeme kypřidla, například jedlou sodu), rozdělíme na kousky a z nich vytvoříme kuličky, které jednu po druhé obalíme v moučkovém cukru. Klademe je s mírnými rozestupy na plech a upečeme. Z trouby je vyndáme v konečné podobě.
Popraskaný efekt bez cukru
Praskliny, vytvořené pomocí cukru, nejvíce vyniknou na tmavém cukroví, ale i na světlém jsou velmi efektní. Vyzkoušejte si je - jsou křehké na povrchu a úžasně vláčné uvnitř.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře