Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ukážeme vám jednoduchý, ale velmi efektivní způsob, jak snadno a správně připravit pošírované vejce, které dokonale dozdobí váš oblíbený pokrm. Podle našeho videonávodu to hravě zvládnete.

Máte rádi pošírované vejce, ale nevíte, jak ho správně připravit, aby si udrželo přirozený tvar vejce a bylo po rozříznutí uvnitř krásně tekuté a krémové? Nezoufejte, podle našeho videonávodu se stanete mistrem přípravy přesně takové lahůdky. Výsledné vejce bude dokonalou ozdobou vašeho talíře. 

Jak na pošírované vejce?

K jeho přípravě budete potřebovat čerstvé vejce, hrnec s vodou, trochu octu a oleje, cedník, lžíci a naběračku.

  1. Do hrnce s vodou přidejte tolik octu, aby byl ve vodě cítit.
  2. Pozor - voda v hrnci musí být pod bodem varu!
  3. Připravte si talířek a dejte jej pod cedník.
  4.  Vejce rozklepněte do cedníku
  5. Tekutá část bílku vám vyteče ven a pevnější část zůstane držet kolem žloutku.
  6. Poté budete potřebovat naběračku, kterou můžete nejprve vytřít olejem.
  7. S cedníku přesuňte vejce do naběračky a v ní ho opatrně dejte do vody.
  8. Chvíli počkejte, než se bílek zatáhne.
  9. Potom ho opatrně vyklopte do vody s octem.
  10. Lžící míchejte vodu kolem vejce, abyste ho udrželi neustále v pohybu.
  11. Tímto způsobem pošírujte vejce přibližně tři minuty.
  12. Poté ho vyndejte na papírovou utěrku a nechte oschnout.
  13. Hotové vejce můžete posolit a je jen na vás, jak si ho vychutnáte

Při dodržení našeho postupu je úspěch zaručen

 

Další tipy a triky