Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

9 tipů k využití potravinářské fólie: V kuchyni je nepostradatelným pomocníkem
Zdroj: Freepik

Potravinářská, strečová neboli fresh fólie by neměla chybět v žádné domácnosti. Její využití je velice široké, ale v kuchyni slouží převážně k balení potravin a tím je chrání před oschnutím.

Na rozdíl od mikrotenových sáčků je potravinářská fólie prodávána v rolích, díky tomu umožňuje obalit potravinu tak těsně, že k ní zamezuje přístupu vzduchu a tím jí zaručuje delší trvanlivost. Sama je zdravotně nezávadná, nepřejímá a nepřenáší pachy.

K čemu se používá potravinářská fólie

Poradíme vám několik tipů na její využití:

  1. Zabalení těsta k odležení, masa, uzeniny, ovoce, zeleniny a pečiva.
  2. Tvarování knedlíků, masových i piškotových rolád a nepečených salámů.
  3. Zakrytí talíře nebo misky s jídlem, aby neoschlo a nemohl k němu hmyz.
  4. Zabalení mastných potravin při cestování (obložená houska, řízek a jiné).
  5. Uzavření zavařovací sklenice před nasazením víčka při skladování v lednici.
  6. Při mražení potravin - převážně kousků masa, knedlíků nebo pečiva.
  7. Při vaření knedlíkůbramborových rolád - zaručí, že se nerozpadnou.
  8. Při naklepávání masa, aby nám šťáva nestříkala všude okolo.
  9. Při vyvalování těsta, aby se nemuselo na vále podsypávat moukou.
  10. Vyložení formiček na cukroví nebo jejich náhražek (plato na vajíčka na Sandokanovy oči) kvůli snazšímu vyklopení těsta.

Kromě balení potravin je fólie využívána i jiným způsobem - smotaná nahradí provázek nebo se pod ní vyvaluje těsto, aby se nepřilepilo na vál.

Další tipy a triky