9 tipů k využití potravinářské fólie: V kuchyni je nepostradatelným pomocníkem
Potravinářská, strečová neboli fresh fólie by neměla chybět v žádné domácnosti. Její využití je velice široké, ale v kuchyni slouží převážně k balení potravin a tím je chrání před oschnutím.
Na rozdíl od mikrotenových sáčků je potravinářská fólie prodávána v rolích, díky tomu umožňuje obalit potravinu tak těsně, že k ní zamezuje přístupu vzduchu a tím jí zaručuje delší trvanlivost. Sama je zdravotně nezávadná, nepřejímá a nepřenáší pachy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
K čemu se používá potravinářská fólie
Poradíme vám několik tipů na její využití:
- Zabalení těsta k odležení, masa, uzeniny, ovoce, zeleniny a pečiva.
- Tvarování knedlíků, masových i piškotových rolád a nepečených salámů.
- Zakrytí talíře nebo misky s jídlem, aby neoschlo a nemohl k němu hmyz.
- Zabalení mastných potravin při cestování (obložená houska, řízek a jiné).
- Uzavření zavařovací sklenice před nasazením víčka při skladování v lednici.
- Při mražení potravin - převážně kousků masa, knedlíků nebo pečiva.
- Při vaření knedlíků a bramborových rolád - zaručí, že se nerozpadnou.
- Při naklepávání masa, aby nám šťáva nestříkala všude okolo.
- Při vyvalování těsta, aby se nemuselo na vále podsypávat moukou.
- Vyložení formiček na cukroví nebo jejich náhražek (plato na vajíčka na Sandokanovy oči) kvůli snazšímu vyklopení těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kromě balení potravin je fólie využívána i jiným způsobem - smotaná nahradí provázek nebo se pod ní vyvaluje těsto, aby se nepřilepilo na vál.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vytvarovat masovou roládu. Stačí správně použít potravinářskou fresh fólii
Retro cukroví: Sandokanovy oči, ledovky i burizonové hromádky byly kdysi velkými hity. Připravují se s úspěchem i dnes
„Spotřebujte do…“ nebo „minimální trvanlivost“. Víte, jaký je mezi tím rozdíl?
Komentáře