Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč dávat mléko do bramboráků? Naše babičky nám dobře radily
Zdroj: Toprecepty

Oblíbené bramboráky jsou vlastně jednoduché bramborové placky. Na těsto potřebujeme sice jen několik surovin, ale výsledek chutná zcela úžasně. S těstem můžeme různě experimentovat, třeba přidat mléko.

Základem těsta na bramboráky jsou samozřejmě brambory. Kromě brambor do těsta potřebujeme trochu hladké mouky a vajíčko, na dochucení majoránku, sůl a hodně česneku, na smažení tuk (olej, sádlo). Těsto můžeme ještě nějakým způsobem vylepšit např. přidat mléko, jak ukazují následující recepty.
   

Jak a proč dávat mléko do bramboráků

Postup přidávání mléka je zcela jednoduchý.

  • Brambory nejprve nastrouháme, potom z nich slijeme přebytečnou vodu a co nejdříve ji nahradíme horkým mlékem. Dobře zamícháme a můžeme začít smažit.
  • Hotové bramboráky budou nejen velmi chutné, ale co hlavně - zachovají si pěknou světlou barvu. Brambory v nich neztmavnou, jak by se bez použití mléka stalo. 

TIP: Pokud mléko zrovna nemáte po ruce, vyzkoušejte přidat citrónovou šťávu, výsledek bude obdobný. 

Doporučujeme zhlédnout následující videorecept, který předvede postup přípravy bramboráků s přidáním horkého mléka do těsta.                                                                                                                                                                                             

 

Komentáře

strelec3751: Děkujeme za radu a osobní zkušenost. :)

Bramboráky snažím ve větší vrstvě tuku a ne tak prudce. Pak jsou osmažené pěkně rovnoměrně a do křupava.

sefrovka: Děkujeme za tip. Rady našich babiček jsou k nezaplacení. :)

po pravdě řečeno mne nikdy nenapadlo nedávat do bramboráku mléko. Nedávám ale teplé, ale studené a široké okolí mé bramboráky chválí. A máte pravdu naučila mně to babička.:-K

Přidat komentář

Další tipy a triky