Proč je bábovka gumová? Vyvarujte se chyb a docílíte dokonalého moučníku
Bábovka byla dříve typickým nedělním moučníkem. Dnes ji pečeme kdykoliv na ni dostaneme chuť. Ne vždy se však povede a někdy je nepoživatelně gumová. Často se tak stane kvůli malých chybám během její přípravy.
Těšili jste se na svou oblíbenou mramorovou bábovku, ale po jejím vytažení z trouby a následném zchladnutí namísto nadýchaného kousku držíte v ruce zcela gumový plátek moučníku? Víme, jak tomu předejít, a jak na to, aby se to již neopakovalo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč je bábovka gumová
S našimi radami vám tento nepodarek znovu zcela jistě nezkazí náladu ani chuť:
- Gumová bábovka může vzniknout špatně odměřenými ingrediencemi. Proto vždy dodržujte vámi vybraný, nejlépe také ověřený recept. Pozor zejména na bábovky s obsahem ovoce, mléčných výrobků (tvarohu) a tekutých sladidel.
- Nepodařený a gumový moučník nás nepotěší. Zvlášť pokud je tento problém způsoben ingrediencemi rozdílných teplot. Všechny potřebné suroviny si zavčas vytáhněte na pracovní plochu.
- Nedopečená bábovka je taktéž gumové struktury. Je potřeba dbát na správnou teplotu i čas pečení. Hotový moučník si snadno ověříte špejlovým testem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Také je potřeba dávat pozor, pokud budete do těsta přidávat med namísto cukru. Touto záměnou sladidel moučník "zhutní" a těsto se stane mokřejším. Poté se může stát, že bude bábovka nedopečená - a sražená.
Upečte si spolu s námi chutnou tvarohovo-jablkovou bábovku, která se díky ověřenému receptu zcela jistě podaří.
Komentáře