Proč je linecké cukroví tvrdé? Nesmíme hned ochutnávat, necháme cukroví odležet
Linecké cukroví, stejně jako slepované nebo skládanky, se připravuje ze sladkého máslového těsta. Po upečení je křehké, proto se musí nechat odležet. Cukroví je pak příjemně vláčné a jemné, zvlášť když se promaže marmeládou.
Těsto na linecké cukroví musí být dobře zpracované. Mnoho lidí dělá při použití robota chybu - zdá se jim, že už pracoval dlouho a těsto musí být kvalitně promíchané - pokud však dělá cucky, drobí se nebo maže, rozhodně hotové není.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč je linecké cukroví tvrdé
Měli bychom používat osvědčené recepty a nedávkovat suroviny podle oka:
- Po upečení bývá linecké cukroví buď tvrdé nebo křehké. Až po promazání marmeládou nebo krémem nasaje vlhkost a změkne.
- Cukroví, které je i po delší době tvrdé, bylo připraveno z málo propracovaného těsta nebo jsme linecké při vyvalování příliš podsypávali.
- Dosypávání mouky do nádoby robota se nevyplatí - konzistence těsta se totiž projeví až po řádném zpracování a promíchání.
- Příliš vysoká teplota v troubě nebo delší doba pečení lineckého cukroví způsobí, že se tvary vysuší a ztvrdnou, ztmavnou a jsou mírně hořké.
Pokud jste začátečník a s pečením teprve začínáte, možná vám naše video poradí, jak na výborné linecké cukroví:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se peče linecké? Záleží na tom, jestli pečeme cukroví, košíčky nebo koláč
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak rozválet linecké těsto? Důležité je nepřehnat to s moukou při jeho podsypávání
Komentáře