Uvařili jste knedlíky, ale jsou na povrchu nehezky oslizlé? Víme, jak tomu předejít
Na vaření knedlíků už ztroskotal nejeden začátečník. Je to tím, že knedlíky k české kuchyni patří, jsou vyžadovány strávníky, a přitom není vůbec snadné je uvařit tak, aby se podařily a byly chutné i pěkné na pohled.
Knedlíky se mohou stát i noční můrou snaživých hospodyněk. Zvlášť tehdy, když jsou členy domácnosti vyžadovány a zároveň vzdorují úspěšnému zvládnutí problému. Když už vypracujete pěkné těsto, můžete pokazit proces vaření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč jsou knedlíky oslizlé
Příčina bývá jediná a to, že knedlíky pobývaly ve vodě déle než nezbytnou dobu.
- Knedlíků nevkládejte mnoho, potřebují místo, aby mohly nabývat na objemu a volně se ve vodě pohybovat. Je lepší vařit méně kusů na několikrát než všechny naráz. Mnoho kusů zpomaluje var.
- Knedlíky vkládejte do opravdu vroucí vody. Voda hned po vložení zchladne, proto je nutné ji co nejrychleji uvést opět do varu, pak ztlumit plamen a za stálého mírného varu vařte nezbytně dlouhou dobu.
Tip: Spolehlivěji a bez oslizlosti knedlíky uvaříte v páře. Je to velmi výhodný způsob vaření a určitě se vám vyplatí osvojit si jej.
Začátečníci by mohli ocenit i náš videorecept na vaření ovocných knedlíků.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Jak uchovat citrony čerstvé až tři měsíce: Pomocí jednoduchého triku zůstane prý zdroj vitamínů čerstvý neskutečně dlouho
Komentáře