Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na vaření knedlíků už ztroskotal nejeden začátečník. Je to tím, že knedlíky k české kuchyni patří, jsou vyžadovány strávníky, a přitom není vůbec snadné je uvařit tak, aby se podařily a byly chutné i pěkné na pohled.

Knedlíky se mohou stát i noční můrou snaživých hospodyněk. Zvlášť tehdy, když jsou členy domácnosti vyžadovány a zároveň vzdorují úspěšnému zvládnutí problému. Když už vypracujete pěkné těsto, můžete pokazit proces vaření.

Proč jsou knedlíky oslizlé

Příčina bývá jediná a to, že knedlíky pobývaly ve vodě déle než nezbytnou dobu.

  • Knedlíků nevkládejte mnoho, potřebují místo, aby mohly nabývat na objemu a volně se ve vodě pohybovat. Je lepší vařit méně kusů na několikrát než všechny naráz. Mnoho kusů zpomaluje var.
  • Knedlíky vkládejte do opravdu vroucí vody. Voda hned po vložení zchladne, proto je nutné ji co nejrychleji uvést opět do varu, pak ztlumit plamen a za stálého mírného varu vařte nezbytně dlouhou dobu. 

Tip: Spolehlivěji a bez oslizlosti knedlíky uvaříte v páře. Je to velmi výhodný způsob vaření a určitě se vám vyplatí osvojit si jej.

Začátečníci by mohli ocenit i náš videorecept na vaření ovocných knedlíků.

 

Komentáře

Další tipy a triky