Proč se nakládá kapr do mléka? A jak správně při nakládání postupovat
V různých receptech můžeme narazit na nakládání kapřího masa do mléka. Víte ale, proč se to vlastně dělá? Pokud si nejste jistí, v následujícím článku vám to vysvětlíme a přidáme podrobný návod, jak maso do mléka naložit.
Kapří maso může být občas cítit rybinou nebo bahnem. Abychom se těmto nepříjemným pachům vyhnuli, můžeme maso naložit do mléka. Mléko do sebe nepříjemná aromata vstřebá. Pojďme si říct, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak naložit kapra do mléka
Je potřeba začít s přípravou s dostatečným časovým předstihem.
- Připravíme si očištěné rybí porce, které můžeme zbavit kostí nebo podélně nařezat přes kosti.
- Rybu naložíme do mléka a necháme odležet v lednici 1–24 hodin.
- Pokud je maso aromatičtější, můžeme mléko osolit a přidat citrónovou šťávu.
- Lze nakládat do jogurtu nebo kysané smetany a podle chuti je možné přidat i bylinky nebo třeba česnek.
Naloženého kapra obalte v trojobalu a připravte k němu třeba tradiční bramborový salát. Inspirací vám může být následující videorecept.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře