Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč nakládat maso do mléka? Mléko má totiž jedinečnou vlastnost, víte kterou?
Zdroj: Freepik, suksao

Možná jste už někdy slyšeli, že se má maso naložit přes noc do mléka. Tento postup je všeobecně známý především u rybího masa, ale víte proč? V našem článku vám vše vysvětlíme a řekneme si, jaké jsou výhody mléčné lázně.

Nejčastěji nakládáme maso z kapra, zvěřinu, jehněčí či skopové maso ale také kuřecí. Maso obvykle necháme naložené přes noc, aby mléko mělo čas pracovat. Nakládat můžeme také vnitřnosti, typicky ledvinky, které mléko spolehlivě zbaví zápachu.

Proč nakládat maso do mléka

Abychom si na mase pochutnali, je v některých případech naložení do mléka nezbytností.

  • Mléko má jedinečnou vlastnost přejímat pachy. Toho můžeme využít, když do něj maso naložíme.
  • Maso je po mléčné lázni křehčí a šťavnatější.
  • Potřebujeme-li eliminovat silnější aroma, můžeme k mléku přidat rozmačkaný česnek, výrazné koření nebo bylinky.  
  • Pokud naložíme hovězí maso do kyselého mléka, zkrátíme tím dobu přípravy a zajistíme, že bude maso měkčí. Přitom postačí naložení zhruba na 2 hodiny.

Ledvinky jsou chutnými vnitřnostmi za předpokladu, že je správně očistíme. Co vše je třeba udělat, to vám ukážeme v následujícím videu. Postupujte krok za krokem podle návodu a vychutnejte si delikátní pokrm z této suroviny

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky