Proč nakládat maso do mléka? Mléko má totiž jedinečnou vlastnost, víte kterou?
Možná jste už někdy slyšeli, že se má maso naložit přes noc do mléka. Tento postup je všeobecně známý především u rybího masa, ale víte proč? V našem článku vám vše vysvětlíme a řekneme si, jaké jsou výhody mléčné lázně.
Nejčastěji nakládáme maso z kapra, zvěřinu, jehněčí či skopové maso ale také kuřecí. Maso obvykle necháme naložené přes noc, aby mléko mělo čas pracovat. Nakládat můžeme také vnitřnosti, typicky ledvinky, které mléko spolehlivě zbaví zápachu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč nakládat maso do mléka
Abychom si na mase pochutnali, je v některých případech naložení do mléka nezbytností.
- Mléko má jedinečnou vlastnost přejímat pachy. Toho můžeme využít, když do něj maso naložíme.
- Maso je po mléčné lázni křehčí a šťavnatější.
- Potřebujeme-li eliminovat silnější aroma, můžeme k mléku přidat rozmačkaný česnek, výrazné koření nebo bylinky.
- Pokud naložíme hovězí maso do kyselého mléka, zkrátíme tím dobu přípravy a zajistíme, že bude maso měkčí. Přitom postačí naložení zhruba na 2 hodiny.
Ledvinky jsou chutnými vnitřnostmi za předpokladu, že je správně očistíme. Co vše je třeba udělat, to vám ukážeme v následujícím videu. Postupujte krok za krokem podle návodu a vychutnejte si delikátní pokrm z této suroviny.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prso a květákové placky (pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 23 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno 19. 9. 2024 07:55
Komentáře