Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto z vařených brambor má tendenci nepříjemně zřídnout, změknout, takže se s ním hůř pracuje, ve vodě se snadno rozvaří a po přidání další mouky bude tuhé. Poradíme, jak tomu můžete předejít.

Je to k zlosti. I správně připravené bramborové těsto po chvíli začne řídnout, lepí se a špatně se s ním pracuje. Rychleji řídne těsto z teplých brambor. Proto nechte oloupané uvařené brambory vychladnout do druhého dne.

Proč řídne bramborové těsto

Přečtěte si naše tipy.

Věříme, že problémy s řídnoucím těstem se u vás stanou minulostí a přejeme, aby se vám dařilo. Můžete se inspirovat i naším videoreceptem na bramborové knedlíky.

 

Komentáře

Další tipy a triky