Proč řídne bramborové těsto a jak tomu předejít
Těsto z vařených brambor má tendenci nepříjemně zřídnout, změknout, takže se s ním hůř pracuje, ve vodě se snadno rozvaří a po přidání další mouky bude tuhé. Poradíme, jak tomu můžete předejít.
Je to k zlosti. I správně připravené bramborové těsto po chvíli začne řídnout, lepí se a špatně se s ním pracuje. Rychleji řídne těsto z teplých brambor. Proto nechte oloupané uvařené brambory vychladnout do druhého dne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč řídne bramborové těsto
Přečtěte si naše tipy.
- Těsto řídne tím, že brambory po osolení začnou vylučovat vodu.
- Ideální je s těstem pracovat rychle. Rychle smíchat a rychle tvořit.
- Pomoci by mohla i lžíce octa přidaného do těsta.
- Drobné tvary (nočky) nesolíme předem, ale vaříme v osolené vodě.
Věříme, že problémy s řídnoucím těstem se u vás stanou minulostí a přejeme, aby se vám dařilo. Můžete se inspirovat i naším videoreceptem na bramborové knedlíky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí tlačenku připravíte v tlačenkovém sáčku i v krabici od mléka: S cibulí, octem a chlebem je to lahůdka
Ovarová polévka podle ČSN: Chutná jako na zabijačce, úžasně voní majoránkou a díky kroupám parádně zasytí
Jak připravit bramborové těsto. Naučte se nejlepší univerzální těsto na bramborové knedlíky, šišky i placky
Komentáře