Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jsou chvíle, kdy si marně lámete hlavu, jak zvýraznit těsto a nepřidávat tam zbytečné ingredience navíc. My známe odpověď, která je logická a vlastně se s ní pravidelně všichni setkáváme v receptech nejen na různá těsta.

Všimli jste si v (nejen) sladkých receptech na těsta špetky soli, která je vypsaná v potřebných ingrediencích? Právě ta stojí za nejedním pozvednutím obočí nechápajících hospodyněk. Všechno má svůj důvod a už babičky to dobře věděly.

Proč přidávat špetku soli do těsta

Sůl dělá těsto pružnějším, protože na ni reaguje lepek. Její další zásadní funkcí je ta, že zvýrazňuje chuť, sladké těsto se tak stane sladším a vy do něj nemusíte přidávat žádné další suroviny. Stačí přidat pouhá špetka soli - rozdíl 100% poznáte.

Sůl ve sladkém pokrmu je v posledních letech velkým hitem, což je znát na vzrůstající oblibě slaného karamelu a nejrůznějších čokoládových pochoutek. Sůl totiž nezvýrazňuje sladkost jen v těstech, ale i v nejrůznějších dobrotách.

Zkuste si připravit slaný karamel podle názorného videoreceptu z naší dílny:

Komentáře

Další tipy a triky