Proč se drolí těsto na linecké? Drobivé těsto se dá zachránit mokrou přísadou
Mnoho z nás si Vánoce nedokáže představit bez cukroví, zejména toho lineckého. Hladká mouka, moučkový cukr, máslo, žloutek, vanilka, citrónová kůra a nejlépe rybízová marmeláda. To jsou základní suroviny, které k přípravě lineckého těsta potřebujeme.
Linecké cukroví se řadí mezi nejoblíbenější mlsání k vánočnímu stromečku, jelikož sladkou chuť těsta skvěle doplňuje kyselejší marmeláda. Těsto na linecké v období Vánoc sice pohodlně seženeme v každém větším supermarketu, není však nad to si upéct cukroví z domácího těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se drobí linecké těsto
Jestliže se těsto na linecké cukroví drobí, chybí v něm dostatek tekutiny, těsto je tedy příliš suché. Naštěstí se to dá jednoduše napravit, tedy přidat nějakou mokrou přísadu. Může to být trocha žloutku, část ze zbylého bílku, máslo, mléko či smetana, ale i studená voda. Tekutinu však přidáváme po malých dávkách, aby těsto na linecké nebylo naopak příliš mokré a nelepilo se.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře