Proč se lepí palačinky? Stačí uplatnit několik jednoduchých rad a budou perfektní
Palačinky k snídani či obědu, to je velká dobrota. Pokud máte "vychytaný" a osvědčený recept, výsledek by měl dopadnout na jedničku. Postup je sice velmi jednoduchý, ale začínající hospodyňky mohou některou drobnost opomenout a pak se jim nedaří.
Pokud máte spolehlivý recept na palačinkové těsto, je potřeba se ho opravdu držet a nedávat suroviny do mísy odhadem. S mícháním těsta vám báječně pomůže tyčový mixér, ale pokud jej nemáte, dejte do mísy nejprve jen menší množství tekutiny, kterou doplníte až poté, co jste základ dobře promíchali, aby v těstě nezůstaly hrudky.
Proč se lepí palačinky
Pokud připravujete palačinky na pánvi, stává se, že se první z nich lepí a trhá. Další palačinky už jdou připravit obvykle bez problémů.
- Důležité je nechat dobře rozehřát pánev, teprve pak na ni dávat těsto. Na málo rozehřáté pánvi se těsto přichytává.
- Před první palačinkou na pánev obvykle dáváme trochu tuku, ale před těmi dalšími už tuk není potřeba. Záleží však na konkrétní pánvi.
- Na palačinkovač není potřeba tuk dávat vůbec, ani před první palačinkou.
- Množství těsta na jednu palačinku je potřeba dobře odhadnout a pak se držet jednotné míry. Nejlepší je mít dávku odměřenou na naběračku. Palačinky o správné tloušťce se krásně propečou. Nepřilepují se a ani netrhají.
Vyzkoušejte si palačinky podle následujícího videoreceptu. Pokud najdete recept, který vám bude dobře vyhovovat, nechte si ho uložený. Spolehlivý recept je poklad a podle toho s ním zacházejte. Inspiraci najdete v našem receptáři, pod každým receptem jsou navíc komentáře, ve kterých najdete další cenné rady.
Komentáře