Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky k snídani či obědu, to je velká dobrota. Pokud máte "vychytaný" a osvědčený recept, výsledek by měl dopadnout na jedničku. Postup je sice velmi jednoduchý, ale začínající hospodyňky mohou některou drobnost opomenout a pak se jim nedaří.

Pokud máte spolehlivý recept na palačinkové těsto, je potřeba se ho opravdu držet a nedávat suroviny do mísy odhadem. S mícháním těsta vám báječně pomůže tyčový mixér, ale pokud jej nemáte, dejte do mísy nejprve jen menší množství tekutiny, kterou doplníte až poté, co jste základ dobře promíchali, aby v těstě nezůstaly hrudky.

Proč se lepí palačinky

Pokud připravujete palačinky na pánvi, stává se, že se první z nich lepí a trhá. Další palačinky už jdou připravit obvykle bez problémů.

  1. Důležité je nechat dobře rozehřát pánev, teprve pak na ni dávat těsto. Na málo rozehřáté pánvi se těsto přichytává.
  2. Před první palačinkou na pánev obvykle dáváme trochu tuku, ale před těmi dalšími už tuk není potřeba. Záleží však na konkrétní pánvi.
  3. Na palačinkovač není potřeba tuk dávat vůbec, ani před první palačinkou.
  4. Množství těsta na jednu palačinku  je potřeba dobře odhadnout a pak se držet jednotné míry. Nejlepší je mít dávku odměřenou na naběračku. Palačinky o správné tloušťce se krásně propečou. Nepřilepují se a ani netrhají.

Vyzkoušejte si palačinky podle následujícího videoreceptu. Pokud najdete recept, který vám bude dobře vyhovovat, nechte si ho uložený. Spolehlivý recept je poklad a podle toho s ním zacházejte. Inspiraci najdete v našem receptáři, pod každým receptem jsou navíc komentáře, ve kterých najdete další cenné rady.

 

Komentáře

Další tipy a triky