Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč se prosívá mouka? Po přečtení našeho článku ji už budete prosívat pokaždé
Zdroj: Pixabay: Hoa Luu

V mnoha receptech, ať už se jedná o recept na domácí chléb, mramorovou bábovku nebo hrníčkový koláč, se dozvíme, že máme mouku před použitím prosít. V našem článku vám prozradíme, proč bychom to měli dělat.

K prosetí mouky se dnes dá v obchodech koupit speciální síto na mouku, použít ale můžeme i obyčejný cedník. Pokud mouku neprosejeme, nic se nestane. Nezabere to však příliš času a má to několik benefitů, proto je lepší to vždy udělat.

Proč se prosívá mouka

Mouka se prosívá z toho důvodu, že se tak provzdušní a nakypří. Výsledný pokrm je potom nadýchanější. Jednotlivá zrnka mouky se k sobě při skladování mohou také přilepit - pokud se tvoří hrudky, v sítu je snadno rozdělíme. S prosetou moukou se i lépe pracuje a urychluje se proces kynutíProsívat mouku, i když ji ještě v kuchyni nepoužíváme, je vhodné i pokud ji ve spíži skladujeme delší dobu. Navíc pokud se v mouce zabydleli mouční červi, prosetím je snadno odhalíme.
Připravte si ke kávě šlehačkové koláčky a hladkou mouku v receptu nezapomeňte před přidáním prosít.
Přejeme vám dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky