Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky můžeme vykouzlit jednoduše pouze ze dvou ingrediencí - z vaječných bílků a cukru. Toto křehké a jemné pečivo je jednoduché na přípravu, ale má svá úskalí. Jak si poradit s tím, když pusinky praskají?

Základem pro skvělé pusinky je dobře vyšlehaný sníh z bílků a velmi pozvolné zašlehávání cukru. Výsledná hmota musí mít hustou a táhlou konzistenci. Vyšlehat sníh můžeme nad párou nebo standartním způsobem za studena.

Proč pusinky praskají

Velkým viníkem všech neduhů pusinek, je vysoká teplota při pečení. Pusinky bychom měli spíše sušit než péct. Proč nám tedy pusinky praskají?

  1. Zvolili jsme příliš vysokou teplotu v troubě, správně vždy sušíme maximálně do 100 °C po dobu 1 hodiny.
  2. Praskání pusinek může také způsobit vysoká vlhkost v troubě, proto bychom měli během pečení troubu několikrát otevřít a vyvětrat.
  3. Po dopečení necháme cukroví samovolně vychladnout uvnitř vypnuté trouby, protože pusinkám nesvědčí změny teplot.
  4. Neměli bychom sníh šlehat příliš dlouho na plný výkon, sníh bude přešlehaný a plný vzduchových bublin, které poté v troubě praskají.
Jak si připravit dokonalý sníh na pusinky, poradí také tento videorecept, podle kterého se vám pusinky zaručeně povedou. Máte svůj tajný trik na skvělé pusinky? Napište nám další inspiraci do komentáře.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky