Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pštrosí nebo skotské vejce: Ukážeme vám, jak tuto lákavou specialitu připravit
Zdroj: Top recepty

Nastává jaro a my se zamýšlíme nad tím, jaká jarní jídla zařadit do jídelníčku. Využít můžeme první lístky probouzejících se rostlin, ale také větší dostupnost vajec. Slepice s přicházejícím teplem začínají totiž více nést, a tak jsou jednodušeji a levněji k sehnání, a to jak vejce domácí, tak v obchodních řetězcích.

Vejce můžeme použít na mnoho způsobů do hlavních jídel, svačin i moučníků. Běžný způsob zpracování vajec je jejich uvaření. Z vajec natvrdo poté připravujeme pomazánky, saláty nebo jimi doplňujeme polévky a omáčky. A právě uvařená vejce nám poslouží také k přípravě tzv. pštrosích, nebo také skotských, vajec

Příprava pštrosích vajec

Představíme vám jednoduchý postup:

  1. Uvaříme vejce, použít můžeme i malá křepelčí vejce.
  2. Připravíme směs na obalování z mletého masa, soli, pepře, mleté papriky, syrových vajec a strouhanky. Směs můžeme dochutit i nadrobno nakrájenou cibulí, jarními bylinkami nebo prolisovaným česnekem.
  3. Uvařená vejce obalíme v připravené směsi, kterou kolem vajec dobře uhladíme a umačkáme. Poté  koule obalíme ve strouhance, případně v trojobale.
  4. Obalená vejce vložíme do vymazaného pekáče ve kterém je pečeme přibližně 40 minut na 160 °C. Vejce můžeme také usmažit.
  5. Hotová vejce podáváme s bramborem, zeleninovým salátem nebo zastudena jen s chlebem či jiným pečivem, doplněným o hořčici a nakládanou zeleninu. Před podáváním vejce uprostřed rozkrojíme, na talíři budou vypadat určitě moc pěkně.

Názorný postup přípravy pštrosích vajec můžete zhlédnout i v následujícím video-receptu. Na jídle, jehož název zní tak zajímavě, není nic složitého.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky