Pudink bez vaření má mnoho možností přípravy. Nečekaná návštěva vás už nezaskočí
Pudink bez vaření je sypká směs pro přípravu šlehaného jemného krému, který se podobá pudinku, jen s tím rozdílem, že se připravuje zastudena. Ze směsi můžeme připravit mnoho výborných sladkých dezertů.
Téměř každá kuchařka zná pudink bez vaření - pokud ne, měla by si doplnit nejen zásoby, ale i znalosti. Pudink se prodává ve 4 příchutích - vanilkové, čokoládové, karamelové a kokosové. Jeho příprava je to nejsnadnější a nejrychlejší, co může být.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit pudink bez vaření
Potřebujeme ruční elektrický šlehač a vyšší misku. Máme tři možnosti přípravy:
- 300 ml studeného mléka šleháme tři minuty dvěma metlami při nejvyšších otáčkách a postupně přisypáváme pudinkovou směs. Kdo má rád sladké, může přišlehat trochu moučkového cukru.
- 250 ml 33% smetany vyšleháme s pudinkovou směsí a lžicí moučkového cukru do pevného krému, který postupně zředíme tenkým pramínkem mléka do potřebné hustoty a důkladně vyšleháme.
- 400 g bílého jogurtu a 1 lžíci moučkového cukru ušleháme do hustého krému - hustotu můžeme postupně doladit mlékem. Jogurt lze smíchat s kysanou smetanou, aby byl sytější a krémovější.
Dobroty z pudinku bez vaření
Pudinkový prášek obsahuje škrob, který dokonale zahustí řídký krém nebo smetanu:
- Pudink či krém k svačině nebo sváteční pohár - to vše připravíme z pudinku bez vaření. Krém ozdobíme šlehačkou, zmrzlinou, ovocem.
- Hrk-hrk řezy nebo dorty jsou snadné, rychlé moučníky, které se skládají z korpusu a krému z pudinku bez vaření a kompotovaného ovoce i se šťávou.
- Smetanové krémy, které pomocí pudinku bez vaření vytvoříme, mohou ozdobit jakýkoliv dort a řezy, určené k rychlé spotřebě.
- Pudink bez vaření zahustí zakysanou smetanu při přípravě dortu ze 2 ingrediencí. Podmínkou je vždy důkladné vyšlehání směsi.
Další využití pudinku bez vaření
Vychytávky na zahuštění krémů a pěn:
- 1 lžíce pudinku bez vaření nahradí ztužovač šlehačky.
- 1 lžíce pudinku zpevní 250 g tvarohové náplně do buchet a koláčů.
Mandarinková hrk-hrk buchta byla svého času nedílnou součástí domácích oslav a nedělních odpolední při kávě. Pokud vám tento název nic neříká, podívejte se na naše video:
Sladké drobečky
Slavnostní dezerty vytvoříme vrstvením do průhledných pohárů. Použijeme k tomu různé příchutě pudinku bez vaření, kousky ovoce, rozdrcené sušenky, šlehačku, čokoládové ozdoby a ovocné přelivy.
Komentáře
23. 8. 2024 08:06
18. 8. 2024 09:48