Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudink bez vaření je sypká směs pro přípravu šlehaného jemného krému, který se podobá pudinku, jen s tím rozdílem, že se připravuje zastudena. Ze směsi můžeme připravit mnoho výborných sladkých dezertů.

Téměř každá kuchařka zná pudink bez vaření - pokud ne, měla by si doplnit nejen zásoby, ale i znalosti. Pudink se prodává ve 4 příchutích - vanilkové, čokoládové, karamelové a kokosové. Jeho příprava je to nejsnadnější a nejrychlejší, co může být.

Jak připravit pudink bez vaření

Potřebujeme ruční elektrický šlehač a vyšší misku. Máme tři možnosti přípravy:

  1. 300 ml studeného mléka šleháme tři minuty dvěma metlami při nejvyšších otáčkách a postupně přisypáváme pudinkovou směs. Kdo má rád sladké, může přišlehat trochu moučkového cukru.
  2. 250 ml 33% smetany vyšleháme s pudinkovou směsí a lžicí moučkového cukru do pevného krému, který postupně zředíme tenkým pramínkem mléka do potřebné hustoty a důkladně vyšleháme.
  3. 400 g bílého jogurtu a 1 lžíci moučkového cukru ušleháme do hustého krému - hustotu můžeme postupně doladit mlékem. Jogurt lze smíchat s kysanou smetanou, aby byl sytější a krémovější.

Dobroty z pudinku bez vaření

Pudinkový prášek obsahuje škrob, který dokonale zahustí řídký krém nebo smetanu:

  • Pudink či krém k svačině nebo sváteční pohár - to vše připravíme z pudinku bez vaření. Krém ozdobíme šlehačkou, zmrzlinou, ovocem.
  • Hrk-hrk řezy nebo dorty jsou snadné, rychlé moučníky, které se skládají z korpusu a krému z pudinku bez vaření a kompotovaného ovoce i se šťávou.
  • Smetanové krémy, které pomocí pudinku bez vaření vytvoříme, mohou ozdobit jakýkoliv dort a řezy, určené k rychlé spotřebě.
  • Pudink bez vaření zahustí zakysanou smetanu při přípravě dortu ze 2 ingrediencí. Podmínkou je vždy důkladné vyšlehání směsi.

Další využití pudinku bez vaření

Vychytávky na zahuštění krémů a pěn:

  • 1 lžíce pudinku bez vaření nahradí ztužovač šlehačky.
  • 1 lžíce pudinku zpevní 250 g tvarohové náplně do buchet a koláčů.

Mandarinková hrk-hrk buchta byla svého času nedílnou součástí domácích oslav a nedělních odpolední při kávě. Pokud vám tento název nic neříká, podívejte se na naše video:

Sladké drobečky

Slavnostní dezerty vytvoříme vrstvením do průhledných pohárů. Použijeme k tomu různé příchutě pudinku bez vaření, kousky ovoce, rozdrcené sušenky, šlehačku, čokoládové ozdoby a ovocné přelivy.

Komentáře

havlae: Děkuji za upozornění....:-8

Z článku: Pudink se prodává ve třech (3) příchutích - vanilkové, čokoládové, karamelové a kokosové (to jsou 4).

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli