Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravit hladký a nadýchaný pudinkový krém s námi zvládnou i začátečníci. Stačí dodržet několik důležitých zásad
Zdroj: Toprecepty.cz

Pudinkové krémy jsou velmi oblíbené k plnění dortů, rolád i jiných zákusků. Skvěle chutnají a krásně vypadají. Aby se povedly, je třeba dodržet postup a nic neuspěchat.

Pudinkové krémy nejsou příliš trvanlivé, ale mají velkou výhodu snadné přípravy a mnoha chuťových variací podle toho, jakou příchuť pudinku zvolíme. Nemusí být jen vanilkový, skvěle chutná např. kokosový pudink.

Co potřebujeme na pudinkový krém

Pudink do krému vaříme hustší, než je běžný návod, aby krém lépe držel tvar.

  • Připravíme si 1 sáček pudinku, 1/4 l mléka (nebo 2 sáčky na 1/2 l mléka), moučkový cukr podle chuti, 200-250 g másla pokojové teploty.
  • Pokud potřebujeme jen vanilkový krém, je lépe místo pudinku použít Krémový prášek nebo Zlatý klas, které jsou vyrobené z kukuřičného škrobu místo bramborového. Kukuřičný škrob má lepší stabilitu, krém lépe drží tvar. Připravujeme jej podle návodu na sáčku.

Jak připravíme pudinkový krém

Uvařit pudink je snadné, ale i tato činnost má své zákonitosti, aby se podařil bezchybně.

  • Ve vlažném mléce rozmícháme pudinkový prášek, nalijeme do kastrůlku a za stálého míchání (metličkou) přivedeme k varu. Nesladíme, cukr v pudinku má tendenci se připalovat. Také obvyklé lití rozmíchaného prášku do zbytku vroucího mléka se nemusí podařit, mohly by se vytvořit nežádoucí „žmolky“.
  • Povaříme necelou minutu, sejmeme z ohně a povrch zakryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořit škraloup.
  • Necháme zcela vychladnout na pokojovou teplotuPříliš teplý pudink by máslo rozpustil, studený pudink máslo srazí.
  • Máslo v pokojové teplotě vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících zašleháváme uvařený pudink. Pro větší trvanlivost po kapkách zašleháme lžíci rumu (pokud krém nechystáme pro děti).
  • Profesionální cukráři částečně zchladlý pudink vloží do robota se šlehací metlou a po kouskách přidávají změklé máslo, pak ochutí. Velmi důležitý je stálý pohyb šlehací metly.
  • Tím je krém připravený k použití. Pudinkový krém nemrazíme, protože pudink po rozmrazení beznadějně zřídne. V chladničce jej můžeme uchovat do druhého dne a použít, až dojde pokojové teploty. Pudinkový krém je potřeba do 3 dnů zkonzumovat.

Video Vám ukáže, jak správně připravit pudink na krém.

Při dodržení našich rad budou Vaše pudinkové krémy dokonalé, nadýchané a chutné.

 

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli